[Žinios trumpai] Perimta Rusijos karinė technika rodo, koks nešvarus žaidimas vyksta tarp Prancūzijos įmonių ir Rusijos (Video)  (1)

Prancūzų bendrovė „Thales“, apeidama sankcijas, pardavė Rusijai technologijas ir ginklų ugnies valdymo sistemos komponentus naujiems Rusijos šarvuočiams BMD-4.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša Censor.NET, remdamasis „InfoCar“, apie tai papasakojo savanoris Pavelas Kaščiukas – jis vykdė Bučoje ir Gostomelyje sunaikintos įsibrovėlių technikos patikrinimą ir auditą.

„BMD-4 pradėti gaminti ir pradėti tarnauti Rusijos armijoje 2015–2016 m. Tai yra, praėjus maždaug dvejiems metams nuo karo Ukrainoje pradžios ir sankcijų, uždraudusių parduoti karines technologijas šaliai agresorei, įvedimo.

Įdomiausias dalykas čia yra valdymo sistemos ugnis, kuri leidžia tiksliai šaudyti nepriklausomai nuo oro sąlygų ir paros meto.

Jis turėtų būti surinktas gamykloje Vologdoje, Rusijoje, pagal licenciją. Tai yra pagal prancūziškus brėžinius ir iš Prancūzijoje pirktų komponentų.

 

Tai tik viena iš schemų, kuri leidžia Vakarų įmonėms apeiti embargą ir tiekti moderniausias karines technologijas Rusijos Federacijai. Žinoma, ne be vyriausybių, žiūrinčių į tai pro pirštus, dalyvavimo“, – sako Kaščiukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(10)
(13)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: