[Žinios trumpai] Rusija pirmą kartą pripažino apie savo aukas nuskendus karo laivui „Moskva“, pateikia neįtikėtinus skaičius  ()

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad dėl gaisro „raketų kreiseris Moskva buvo rimtai apgadintas dėl amunicijos sprogimo“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-23 [Žinios trumpai] Rusija pirmą kartą pripažino apie savo aukas nuskendus karo laivui „Moskva“, pateikia neįtikėtinus skaičius  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija penktadienį pranešė, kad praėjusią savaitę nuskendus raketų kreiseriui „Moskva“ žuvo vienas įgulos narys, o dar 27 dingo – Maskva pirmą kartą pripažino nuostolius po tragedijos.

Tai daug mažesni skaičiai, kuriuos pateikė Ukrainos šaltiniai, pagal kuriuos iš 510 įgūlos narių, išsigelbėjo tik 58.

Rusijos Juodosios jūros laivyno flagmanas vadovavo Rusijos karinėms jūrų pajėgoms beveik du mėnesius trukusiame konflikte Ukrainoje ir atliko pagrindinį vaidmenį Mariupolio uostamiesčio apgultyje.

„Per balandžio 13 d. kilusį gaisrą raketų kreiseris „Moskva“ buvo rimtai apgadintas dėl amunicijos sprogimo“, – sakoma Gynybos ministerijos pranešime, kurį vėlų penktadienį išsiuntė Rusijos naujienų agentūros.

„Žuvo vienas karys, dar 27 įgulos nariai dingo“, – nurodė ministerija ir pridūrė, kad „likę 396 nariai“ buvo evakuoti.

Aukšto rango Pentagono pareigūnas sakė, kad prieš nuskendusį Juodojoje jūroje karo laivą „Moskva“ pataikė dvi Ukrainos raketos.

Rusijos gynybos ministerija tai paskelbė po to, kai valdžia pirmą kartą pranešė, kad visi įgulos nariai buvo evakuoti.

 

Po to, kai nuskendo „Moskva“, laive tarnavusių jūreivių tėvai ir kiti šeimos nariai, įskaitant šauktinius, kreipėsi į socialinę žiniasklaidą, sakydami, kad jų vaikai dingo ir kad jiems reikia atsakymų.

Pastarosiomis dienomis nemažai rusų tėvų ragino skelbti tiesą apie savo dingusius vaikus, tačiau Kremlius anksčiau atsisakė atskleisti bet kokias detales apie karo laivo, galinčio gabenti iki 680 jūreivių, aukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()