[Žinios trumpai] Danilovas atskleidė pagrindinę Ukrainos klaidą, dėl kurios prasidėjo karas su Rusija  ()

Ukrainos nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas teigia, kad dabartinio karo ištakos yra dar dešimtojo dešimtmečio pradžia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oleksijus Danilovas mano, kad Ukraina padarė klaidą dar 1991 metais. Ne dėl to, kad skelbė nepriklausomybę, o dėl to, kad nuo pat pradžių visur minėjo, kad Rusijos Federaciją laiko „draugu ir broliu“. Rusai ukrainiečių visada buvo laikomi broliška tauta, nors Ukraina taip niekada ir nepaliko Rusijos Federacijos strateginių planų. Didesnė Ukrainos nepriklausomybė Rusijai niekada netiko, o Ukraina, pasak Danilovo, nesugebėjo atsiskirti iš karto, kai skelbė nepriklausomybę.

Danilovas teigia, kad Rusija iš karto pradėjo daryti įtaką Ukrainos valdžiai, kelti dujų ir naftos klausimus, kurstyti korupciją aukščiausiame lygmenyje.

„Visi prezidentai ir ministrai pirmininkai, kuriuos turėjome, į valdžią atėjo per dujų vamzdį. Jie nutūpė ant Rusijos Federacijos kabliuko. Ir tai yra vienas iš fundamentalių dalykų. Mūsų versle, politikoje, informacinėje erdvėje ir gyvenimo procesuose vyko didelė rusifikacija“, - teigia Danilovas.

Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos sekretorius prisimena, kaip Rusija pirko Ukrainai svarbius objektus ir tuomet juos naikino, pirko politikus ir darė įtaką visoms valstybės gyvenimo sritims. Danilovas mano, kad to būtina atsikratyti kuo greičiau.

 

„Jei neatsikratysime savo šalies rusifikacijos visose gyvenimo sferose, po 10 metų vėl turėsime šį karą su Rusija. Ir taip 15-20-30 metų. Nereikia gyventi sapnais. Tai yra fundamentali problema. Mūsų ir mūsų šalies išgyvenimo problema“, - Rusijos įtakos atsisakymo svarbą pabrėžė Danilovas.

(77)
(0)
(77)

Komentarai ()

Susijusios žymos: