[Žinios trumpai] Ukrainos spec. tarnybos sugavo pavojingą Rusijos agentę, itin tiksliai koregavusią priešo atakas Charkive: ant jos rankų daug kraujo (Foto)  (3)

Ukrainos saugumo tarnybos kontržvalgyba Charkivo srityje atskleidė ir sulaikė Ukrainos pilietę, dirbusią Rusijos specialiųjų tarnybų atstovams ir informavusią priešą apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Censor.NET, remdamasis USBU spaudos centru Charkivo regione.

Pareigūnai nustatė, kad 29 metų moteris į Charkivo sritį atvyko iš laikinai okupuotos Ukrainos teritorijos. Pagal kuratorės užduotį ji nustatydavo miesto karinės ir ypatingos svarbos infrastruktūros objektų išsidėstymo koordinates, taip pat Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir Nacionalinės gvardijos pajėgų ir padalinių išsidėstymą.

 

„Ji itin efektyviai perdavė koordinates ir padėjo priešui pakoreguoti ugnį švietimo, medicinos, komercinėse patalpose ir miesto centre esančiuose gyvenamuosiuose rajonuose“.

Moters faktinėje gyvenamojoje vietoje atliktos kratos metu buvo paimtos ryšio su agresorės šalies specialiųjų tarnybų atstovais priemonės, taip pat nemaža pinigų suma Rusijos rubliais.

 

Moteris suimta, jai pateikti kaltinimai šnipinėjimu. Jai gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 12 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(162)
(2)
(160)

Komentarai (3)