[Žinios trumpai] Krymo tiltas turėjo būti susprogdintas jau pačią pirmą karo dieną, bet kodėl Ukraina to nepadarė? Yra viena didelė problema – ją išsprendus tilto neliks  ()

Karo ekspertas paaiškino, kodėl Ukraina nesmogia Krymo tiltui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-23 [Žinios trumpai] Krymo tiltas turėjo būti susprogdintas jau pačią pirmą karo dieną, bet kodėl Ukraina to nepadarė? Yra viena didelė problema – ją išsprendus tilto neliks  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina negali smogti Krymo tiltui, nes neturi tam reikalingos ginkluotės.

Tokią nuomonę interviu Dmitrijui Gordonui išsakė karo ekspertas Olegas Ždanovas.

„Mes neturime ginklų, kurie galėtų pataikyti į Krymo tiltą. Siųsti ten orlaivius, bombonešius beprasmiška dėl rusų oro gynybos. Jiems tiesiog nepavyks.“

„Diversijų ir žvalgybos grupė tiesiog nenugabens tiek daug sprogmenų ir šio tilto nepasieks. Dabar, jei įvykdytume gynybos užsakymą ir pradėtume eksploatuoti bent vieną kompleksų „Grom“ ar „Sapsan“, arba „Grom-2“, „Borisfen“, sukurtume keliolika operatyvinių-taktinių raketų, kurių garantuotas paleidimo nuotolis yra 480 km. „Iskander“ analogas, galima sakyti“, – aiškino Ždanovas.

 

Anot jo, turint tokias raketas, tiltas turėjo būti sunaikintas jau pirmąją plataus masto invazijos dieną. Be to, tai padaryti būtų reikėję per du kartus – smogti automobilių ir geležinkelio tiltui, kad būtų neįmanoma perkelti kariuomenės į pusiasalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(1)
(55)

Komentarai ()