[Žinios trumpai] Absoliuti paranoja - Rusijoje žmogus nubaustas už sportbačių spalvą  ()

Nuo pat invazijos pradžios Rusijoje matyti, kad režimas bijo. Protestai tramdomi dar net neįsiplieskę, blokuojami nepriklausomi naujienų kanalai, baudžiami kai kurių sportbačių savininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip, perskaitėte teisingai. Jaunas žmogus išėjo į miestą apsipirkti. Tada buvo suimtas, o galiausiai Maskvos teismas jį nubaudė. Nusikaltimas - mėlynai-geltoni sportbačiai.

Advokatas Ilja Utkinas teigia, kad jo klientas buvo nubaustas balandžio 21 dieną, tačiau šio žmogaus tapatybę ir kitas detales slepia. Advokatas teigia, kad jo klientas nepasisakė prieš karą Ukrainoje - tai yra draudžiama. Jis ir neprotestavo - tiesiog ėjo apsipirkti. Policija pastebėjo jo batus ir nusprendė, kad jis juos pasirinko prieštaraudamas invazijai į Ukrainą. Pareigūnai nusprendė, kad tokius batus žmogus dėvėjo tuo metu vykusiuose protestuose. Ir Maskvos teismas jį nubaudė pinigine bauda.

Keista ir juokinga? Futbolo stadionas Jakutske ėmė keisti kėdes, nes mėlynos ir geltonos spalvos derinys daug kam atrodė ukrainietiškas, nors jos ten jau metų metus.

(10)
(1)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: