[Žinios trumpai] Rusija į karą metė viską, ką tik turi, net ir uždraustus ginklus: ekspertas išvardino, su kuo atakuoja Ukrainą - visas karinis Rusijos potencialas kaip ant delno  (1)

Balistinės ir sparnuotosios raketos, dronai, artilerija, didžiulės bombos iš strateginių bombonešių - atrodo, kad Rusija prieš Ukrainą naudoja viską.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo politikos tyrėjas Alexandras Musienko teigia, kad labai sunku sugalvoti ginklą, kurio Rusija dar nebūtų panaudojusi prieš Ukrainą. Žinoma, neskaitant masinio naikinimo ginklų.

„Rusija prieš mus naudoja skirtingas raketas. Balistinės raketos „Iskander“, oras-žemė sparnuotosios raketos „Ch-29“, „Ch-55“, „Ch-555“ ir brangiausia iš jų „Ch-101“, galinti nuskrieti 5 tūkstančius kilometrų. Į mus skrenda ir „Kalibr“ raketos iš Juodosios jūros. Veikia ir taktinės „Točka-U“. Naudojamos ir konvencinės iš lėktuvų metamos bombos FAB-3000, FAB-1000“, iš oro Ukrainą puolančius ginklus vardino ekspertas.

Musienko taip pat primena, kad Ukrainoje jau naudotos ir kasetinės bombos, ir fosforo amunicija. „Rusija nenusigręžia nuo uždraustos amunicijos, kaip fosforas ar kasetinės bombos“, primena Musienko.

Karo ekspertas mano, kad Rusija į Ukrainą meta visą savo karinio arsenalo įvairovę. „Jei pažvelgsime vien į raketines atakas, Rusija į mus siunčia viską, ką turi. Turime suprasti, kad dėl sankcijų Rusija negali pasiekti ypatingai tikslių technologijų“.

 

Dar Rusijos invazijos pradžioje buvo pasirodę pranešimų, kad Rusija taupo turimas raketas. Nors Rusijos arsenalas yra labai gausus ir turtingas, jis tikrai nėra beribis. Ir tai gali būti viena iš priežasčių, kodėl Rusijos puolimas stringa. Štai „Ch-101“ raketų naudojimas yra pakankamai įdomus - „Wikipedia“ iki šiol rašo, kad naudojimui tinkamas „Ch-101“ sparnuotųjų raketų kiekis bus pasiektas tik 2023 metais.

(26)
(1)
(25)

Komentarai (1)