[Žinios trumpai] Dar vienas smūgis „Gazprom“ monopoliui: Ukraina galės gauti dujas tiesiai iš Klaipėdos SGD terminalo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-05-02 15:11
Tokiem atvejam ir buvo pastatytas SDG terminalas, nes rusas visada jomis finansuoja politinius ir karinius žaidimėlius. Kas kaltino konservatorius dabar turėtų pripažint, kad neįvertino Rusijos grėsmės tinkamai. Lietuviai ne rusofobai, o realiai ją žinantys, ko trūko vakarams.
kestutisz 2022-05-02 15:54
O tai Novateko (rusiškos, dar iki labai neseniai) dujos jei atplukdomos tai jau nebe " finansuoja politinius ir karinius žaidimėlius"? Terminalas gerai, bet toks grand (netiko kažkodel dar Lubio mažesnis) kaip pas mus - aš vis dar neįtikintas, net tokiom sąlygom. Kaimynai ruošiasi gi va irgi nuomotis - estai su suomiais, gal plius latviai. Statys berods tik vamzdžius su plūdurais, o laivą (nes nu gi laivas) dalinsis pagal poreikį.
iPienius 2022-05-02 19:08
viskas butu gerai, bet terminalas nera guminis ir visiems jo niekaip neuzteks. atmetant poreiki sau, tai ne kazin kas lieka kaimynams. visom 3 baltijos salim terminalas yra truputi per mazas, bet galima butu is jo gyventi susimazinus duju poreiki. jeigu bus pradeta tiekti dujas lenkams ir ukrams, tai latviai ir estai liks ant ledo.
AAA000 2022-05-02 20:49
sekantis konservu planas, varines po pasauli, gaudys rusiskas dujas ir per terminala ir Ukrainos dujotiekius pumpuos atgal i Rusija. tegu putka nutroksta aisku tam reikes pinigu ir nauju mokesciu. sumokes tokie kaip tu, na ura slava ukraine. idomu ukrainieciu aplamai bent jau klause, ar jiems to reikia? ijunkit geriau Baltarusiams nemokama intera bent jau pasieny. --- duju neturi - pumpuos konservai matai iki apsisykimo dujas i Ukraina... isvis nesigaudai, kas vyksta. Lietuvoje siam momentui visos medzio apdirbimo imones galima sakyt bankrotas - neturi zaliavos. miskai iskirsti arba supirkti skandinavu. biokuro slovintos katilines irgi sekanciam sildymo sezonui galima sakyt stoves - dabar jau paskutinius Lietuvos krumus ir pagriovius baigia sucipsuot... taip kad sildysimes brangiausiomis norvegu dujomis arba kurensim peciuose grudus, pirktus is ukrainieciu - jei ju pasauline kaina neuzkils normaliai. pelnysis konservu ofsoras. eik paslovink konservus atsinaujinanti energetika, ir tai pas ukrainiecius geriau isvystyta... pas mus isvystyta tik konservu isisavintas monopolinis salies apvaginejimas... ir konservatnykberetiniu slovinimo kultas... deja
who 2022-05-03 00:44
O matau forumo senbuvį Na elitas pildosi ofšorus, o žmonėms makaronai, kartais ir nauda išeina. Piramidės principas galioja visur. Viršuje gauna daugiau, bet turi tarnauti ideologijai. Jei tiki ideologija, gal nėra taip blogai. Jie žino kad iš dviejų blogybių vis tiek pasirinksi savą "ale demokratiją". Principai visur panašūs, skiriasi poliškumas. Na taip čia geriau, bent kol su ginklu nevaro kovoti už ideologiją.