[Žinios trumpai] Sutapimas ar ne, bet Rusijos valdžia išsigando to, kas prasidėjo po „Kaspersky Anti-Virus“ įdiegimo  ()

Rusijos valdžios atstovai informavo apie pavojus, naudojantis netgi toje pačioje Rusijoje sukurtomis antivirusinėmis programomis. Baiminamasi galimybės užgrobti kompiuterio valdymą, informacijos nutekėjimo galimybės ir kitų kibernetinių grėsmių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

  • „Informacijos saugumo grėsmių analizė rodo, kad „užsienio įsilaužėlių grupės aktyviai naudojasi programinės įrangos pažeidžiamumu vykdydamos kompiuterines atakas prieš Rusijos Federacijos informacinę struktūrą“;
  • „Pagrindinis pavojus yra susijęs su Rusijos „importo pakeitimo“ programinės įrangos produktų naudojimu valstybinėse institucijose. Visų pirma, Kaspersky antivirusinės programos: Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security, Kaspersky Total Security ir kt.“;
  • „Paaiškėjo, kad naudojant šias programas yra perimamas kompiuterio valdymas, informacijos nutekėjimas, galimybė įdiegti ir vykdyti trečiosios šalies programos kodą ir kt. Pavojaus lygis, susijęs su jų naudojimu, vertinamas nuo „vidutinio“ iki „kritinio““.

 

Kaip sakoma – „baimės akys didelės“. Kita vertus, įdomu, ką Rusijos valdžios atstovai rekomenduos naudoti vietoje savos šalies „Kaspersky“?

Turbūt, išjungti kompiuterius...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(30)
(4)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: