[Žinios trumpai] Yra vilties, kad prasidėjo didysis Donbaso išvadavimas: ekspertas apie tai, kas vyksta Charkivo srityje ir kuo tai gali baigtis  ()

Yra vilties, kad pradėtas pasiruošimas Donbaso išvadavimui. Ukrainos kariai pamažu išstumia priešus iš jų pozicijų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-08 [Žinios trumpai] Yra vilties, kad prasidėjo didysis Donbaso išvadavimas: ekspertas apie tai, kas vyksta Charkivo srityje ir kuo tai gali baigtis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekiama kuo didesnio priešo išsekimo ir, sulaukus tinkamo momento, nedelsiant pradėti plataus masto kontrpuolimą laikinai okupuotose teritorijose. Dabartinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas vis dar yra vietinio pobūdžio, tačiau tai gali tapti didelio kontrpuolimo pradžia.

Apie tai praneša Razumkovo centro karinių programų direktorius Nikolajus Sungurovskis laidos vedėjui Vasilijui Pekhnyo, projekto „Ukraina Together“ laidoje, „YouTube“ kanale „Ukraina 24“.

„Šiandien Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas Charkivo srityje kol kas yra vietinio pobūdžio. Jis būtinas, kad susilpnintų ten esančią rusų grupę. Ji patiria didelių nuostolių. Šis vietinis puolimas gali tapti didelio kontrpuolimo pradžia. Todėl reikia sistemingai tą daryti – nustekenti priešą“, – mano Nikolajus Sungurovskis.

Be to, anot eksperto, ten reikia sutelkti pakankamai jėgos resursų ir karinių priemonių, kad priešas neįsitvirtintų jau užimtose pozicijose.

„Bus sunku išstumti priešą iš jo užimtų pozicijų. Tokios operacijos gali tapti didelio kontrpuolimo pradžia. Tačiau čia jau Generalinio štabo planai, apie juos geriau nekalbėti – jie žino geriau“, – sakė Sungurovskis.

 

„Didžiausia problema yra ta, kad Ukrainos piliečiai vis dar yra okupuotose teritorijose. Tai reiškia, kad norint iš ten išvyti rusus, nepakenkiant mūsų piliečiams, bus sunku“, – aiškino ekspertas.

Gegužės 6 d., Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių puolimo dėka, buvo atkovoti Aleksandrovkos, Fedorovkos, Ukrainkos, Šestakovo, Pobedos gyvenvietės ir iš dalies Čerkassky Tishki kaimai Charkivo srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(64)
(0)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: