[Žinios trumpai] Ukraina: po karo Rusija garantuotai telks pajėgas atkeršyti, turite tam ruoštis  ()

Kitos šalys pradėjo tikėti Ukrainos pergale ir suprato, kad Ukrainai svarbus perėjimas prie naujausių ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai paskelbė Ukrainos gynybos ministras Aleksijus Reznikovas.

Pasak jo, balandžio pabaigoje per 40 šalių tarptautinės patariamosios grupės susitikimą JAV Ramsteino oro bazėje Vokietijoje pastebėta, kad Ukrainai dabar yra svarbiausias karo momentas, ir kitos šalys turėtų skubiai padėti.

Kartu A. Reznikovas šiame susitikime pabrėžė, kad šios šalys turėtų suprasti, kad antrasis svarbus veiksnys Ukrainai turėtų būti persitvarkymas ir perėjimas prie naujausios ginkluotės.

„Mes nesitikime, kad kitos šalys padės su sovietiniais tankais ar sviediniais, jei taip, tada mes juos paimsime, bet tai neturėtų būti principinis požiūris. Mums reikia kelių paleidimo raketų sistemų, tankų, lėktuvų ir visko, kas šiandien būtų veiksminga ir sėkminga ne tik sulaikant priešą, bet ir išmetant jį už mūsų sienų. Ir už visų tarptautiniu mastu pripažintų Ukrainos sienų linijos“, – pažymėjo ministras.

„Antras labai svarbus aspektas yra tai, kad kitos šalys jau pradėjo stiprinti savo rytinį flangą Lenkijoje, Slovakijoje, Čekijoje ir t. t., arba vyksta pratybos, arba kontingentas didėja“ – pridūrė Gynybos ministerijos vadovas.

 

A. Reznikovo teigimu, jis priminė kitoms šalims, kad Rusija net po pralaimėjimo neišnyks, o kaups jėgas, kad galėtų atkeršyti, todėl visas civilizuotas pasaulis turi būti pasiruošęs.

„Ir tai reiškia, kad jūs turite padaryti galingą šį mūsų rytų frontą ir tada ramiai miegosite“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(66)
(3)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: