[Žinios trumpai] Kremlius įsakė propagandos tinklams pratinti rusus prie pralaimėjimo – bet ne prieš Ukrainą, o prieš stipresnį „priešininką“  (1)

Kremlius įsakė savo propagandos kanalams pratinti rusus prie pralaimėjimo Ukrainoje idėjos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išvedus Rusijos kariuomenę iš Kyjivo apylinkių ir persigrupavus Rytų Ukrainoje, ypač Donbase, Kremliaus propaganda bando įpiršti mintį, kad Rusija kariauja su NATO. Nauja rekomenduojama kalba, rašo „Ukrainska Pravda“, – ruošti Rusijos Federacijos piliečius galimam pralaimėjimui, bet ne prieš Ukrainą, o prieš stipresnį „priešininką“.

„Siekiant pakeisti rusų supratimą apie karinį „nenugalimumą“ ir paruošti visuomenę galimam pralaimėjimui, Rusijos žiniasklaidai buvo įsakyta kalbėti apie Rusijos ir Ukrainos karą kaip apie ginkluotą Rusijos Federacijos ir visų ES šalių bei NATO konfrontaciją“, – praneša Ukrainos kariuomenės žvalgybos tarnyba.

Kremliaus patarėjai politikos klausimais tai rekomendavo siekdami nuplauti gėdą dėl galimo pralaimėjimo Ukrainoje, pristatydami ją kaip susidūrimą su daug stipresniu priešininku nei užpulta šalis, pažymi „Ukrainska Pravda“.

Ukrainos žvalgybos tarnybos teigimu, prokremliškų televizijos ir interneto propagandos kanalų vadovams jau liepta pereiti prie šios naujos informacijos politikos, kuri taip pat apima „aklą pasitikėjimą Kremliaus diktatoriaus politika“.

 

Pastarosiomis savaitėmis pagrindiniai Putino režimo propaguotojai, ypač Vladimiras Solovjovas ir Dmitrijus Kiseliovas, atkakliai tvirtina, kad Rusija de facto kariauja prieš NATO. Branduolinių atakų grėsmė vis dažniau nuskamba ir Kremliaus propagandos kanaluose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(7)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: