[Žinios trumpai] Ukrainos žemėlapiai atskleidžia, kiek teritorijos Rusija prarado vos per kelias dienas: ukrainiečiai sparčiai artėja sienos link (Foto)  ()

Nauji žemėlapiai parodo, kiek Rusijos kariuomenė prarado teritorijos Ukrainoje per pastarąsias kelias dienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Australijos strateginės politikos instituto (ASPI), nepriklausomo nepartinio ekspertų centro, tyrėjas Nathanas Ruseris antradienį savo „Twitter“ puslapyje pasidalijo keliais žemėlapiais, parodančiais kai kuriuos Ukrainos pokyčius teritorijų kontrolės srityje.

„Putino karas – Gegužės 10-osios žemėlapio apžvalga, palyginti nedaug pakeitimų“, – sakė jis tviteryje kartu su nuotraukomis. „Ukrainos kariuomenė atkovojo penkis apleistus kaimus netoli Charkivo. Rusijos kariuomenė užėmė Velkya Komihuvakha miestą netoli Iziumo. Doneco upę kertančių rusų karių kuopoje tęsiasi valymo darbai."

Žemėlapiuose nurodyta, kad mėlynąsias sritis kontroliuoja Ukraina, o raudonąsias – Rusijos pajėgos. Tačiau „Newsweek“ negalėjo savarankiškai patvirtinti žemėlapių teisingumo.

Anksčiau šią savaitę socialiniuose tinkluose buvo dalijamasi kitais žemėlapiais, kuriuose teigiama, kad Rusijos pajėgos traukiasi iš Charkivo. Šiuo metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos daro didelę pažangą į šiaurę ir šiaurės vakarus nuo miesto, kaip parodyta nepatikrintuose žemėlapiuose, kuriuose sekama invazija.

@War_Mapper, „Twitter“ paskyra, kuri nuo vasario 24 d. vaizduoja Rusijos invaziją į Ukrainą, naudodama bepiločių orlaivių ir palydovinių Ukrainos vaizdus, antradienį pranešė, kad Ukraina pradėjo du puolimus netoli Charkivo, kur atkovojo visą eilę gyvenviečių.

 

Antradienį Jungtinės Karalystės gynybos ministerija tviteryje paskelbė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį per Pergalės dienos paradą negalėjo paskelbti jokios sėkmės.

„Dėl Rusijos nepakankamo Ukrainos pasipriešinimo įvertinimo ir „geriausio scenarijaus“ planavimo įvyko akivaizdžių operacijų nesėkmių“, – sakoma „Twitter“ įraše. „Tikėtina, kad Rusijos invazijos planas buvo pagrįstas klaidinga prielaida, kad ji susidurs su ribotu pasipriešinimu ir galės greitai apsupti ir apeiti gyventojų centrus“.

Pranešama, kad prielaida, kad Rusijos pajėgos susidurs su nedideliu pasipriešinimu, paskatino šalį pradėti invazijos etapą „lengvu, tiksliu“ metodu, skirtu greitai laimėti be didelių nuostolių. Tačiau laiku nepasiekus pergalės, Kremlius pakeitė savo tikslus į Donbaso regioną, rašė britų žvalgyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: