[Žinios trumpai] Nauja problema: ekspertas pasakė, kad tai gerokai apsunkins Krymo ir ORDLO išvadavimą  (1)

Ukrainos kontrolę 2014 metais okupuotose Donbaso ir Krymo srityse įtvirtinti bus sunkiau nei likusiose rusų okupuotose teritorijose. Priežastis – ten daug kolaborantų ir prorusiškų gyventojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę „Obozrevatel“ išsakė Razumkovo centro tarptautinių projektų koordinatorius, karo ekspertas Aleksejus Melnikas.

Jo nuomone, sunkumų gali kilti ir bandant atkurti visišką Ukrainos kontrolę prie sienos su šalimi agresore.

Kalbant apie ORDLO (Laikinai okupuotos Ukrainos teritorijos) ir Krymą, šiuo atveju, aiškina A. Melnikas, dalis vietos gyventojų gali pasipriešinti Ukrainos gynėjams. Rusijos Federacija, anot jo, jau gali paruošti ir tiekti ginklus DRG (Sabotažo ir žvalgybos grupė). Situaciją su Krymu apsunkina tai, kad pusiasalyje yra daug šalies agresorės kariuomenės.

Artinantis prie valstybės sienos gali sustiprėti priešo apšaudymas.

„Ukrainos pajėgos gali tapti nuolat apšaudomos iš Rusijos teritorijos, tai yra problematiškas ir pats teritorijos užėmimo patikimai kontrolei klausimas“, – sakė A. Melnikas.

Kartu jis pridūrė, kad nereikėtų nuvertinti šalių susitarimų galimybės, ypač kai Rusijos kariuomenė patiria didelių nuostolių.

„Jei iki to laiko Rusija vis dar bus priversta sėsti prie derybų stalo ne su ultimatumais, o ieškant kokio nors priimtino kompromiso, tai šie klausimai, bent jau perimant sienos kontrolę, bus sprendžiami sėkmingiau“, – apibendrino jis.

 

Anksčiau JAV valstybės departamentas teigė, kad Rusijos Federacija gali bandyti visiškai aneksuoti Ukrainos Donecko ir Luhansko sritis. Okupantai gali surengti netikrą referendumą, kad „įteisintų“ teritorijų užgrobimą.

Kaip prieš dieną pažymėjo Užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba, jei Ukraina laimės mūšį dėl Donbaso, likusių Rusijos Federacijos valdomų teritorijų išlaisvinimą ji laikys pergale. Įskaitant – ORDLO ir Krymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(30)
(0)
(30)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: