[Žinios trumpai] Žurnalistai išsamiai papasakojo apie svetimšalių legioną, kuris kovoja Ukrainoje – kontrakte yra vienas išskirtinis punktas (Video)  ()

Kelios dešimtys tūkstančių 30 skirtingų tautybių karių, kurie, pagal Vakarų doktrinas, kovoja kaip Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalis – štai kas yra svetimšalių legionas. Charkivo srityje jie buvo pakrikštyti ugnimi ir dalyvavo kelių gyvenviečių išvadavime. Žurnalistai bendravo su legionieriais ir išsamiai papasakojo apie šį unikalų padalinį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-17 [Žinios trumpai] Žurnalistai išsamiai papasakojo apie svetimšalių legioną, kuris kovoja Ukrainoje – kontrakte yra vienas išskirtinis punktas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atitinkamą istoriją TSN komanda paskelbė iš priešakinės linijos, o korespondentas Andrejus Tsaplienko kalbėjosi su užsienio kovotojais.

Tarptautinio legiono nariai visiškai legaliai kovoja Ukrainos pusėje. Ne kiekvienas savanoris, patekęs į dalinį, ištvėrė karo sunkumus – per sunku. Tačiau pasilikti apsisprendę kariai pasiryžę kovoti už Ukrainą iki pergalės.

A. Tsaplienko priešakinėse linijose galėjo bendrauti su filipiniečių kilmės amerikiečiu Radu. Jis ketverius metus tarnavo JAV jūrų pėstininkų korpuse, o dabar savo įgūdžius tobulina Ukrainoje.

„Mano specialybė kartais yra kulkosvaidininkas, kartais granatsvaidininkas. Visų profesijų žinovas – dirbu net su „Javelin“. Dalykus, kuriems reikia savaičių ar mėnesių trunkančių treniruočių Vakarų armijose, čia išmokstame per kelias dienas“, – sakė Radas.

Kovotojai tobulina savo įgūdžius naudodami tikrus ginklus. Tačiau jie bando sutaupyti – per brangu veltui šaudyti raketas.

Svetimšalių legiono kariai suskirstyti į kelis batalionus. TSN komanda bendravo su kareiviais iš „Volkodavo“ grupės. Jai priklauso kovotojai iš JAV, Airijos, Kroatijos, Brazilijos, Japonijos ir kt. Tačiau pagrindines pareigas užima Ukrainos karininkai.

Legionieriai sudaro tipinę sutartį su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis, tačiau joje yra viena pataisa. Užsienio kariams leidžiama ją bet kada sulaužyti. Kai kurie kariai tai padarė po pirmojo ugnies krikšto. Karo Ukrainoje realybė jiems buvo per griežta. Tie, kurie liko, pasak mūsų karininko, buvo „stiprūs dvasia, stiprūs fiziškai, įsitikinę savo sprendimu“.

 

 

Vienas iš tokių drąsuolių yra jūrų pėstininkas Chrisas. Jis laiko save laimingu, nes grįžo nesužeistas iš Irako ir liko gyvas per Javorovskio poligono apšaudymą.

„Po to apšaudymo tariau sau: „Galbūt dabar mano patirtis padės mūšio lauke išgelbėti kokį 18-metį vaikiną.“ Ir aš taip pat pagalvojau, kad šį karą verta laimėti“, – sakė Chrisas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(69)
(2)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: