[Žinios trumpai] Ukrainiečiai pasinaudojo originalia Kosovo karo strategija kaip iš Charkivo išvyti Rusijos įsibrovėlius (Video)  ()

Ukraina turi naują gynybos liniją kare prieš Rusiją. Jie budi postuose, „apsirūpinę“ viskuo – nuo taktinės aprangos iki ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina „dislokavo“ manekenus tam tikrose srityse į šiaurę nuo Charkivo, Rusijos kariams toliau traukiantis  tolyn nuo miesto atgal prie bendros šalių sienos.

Manekenai yra „stipriai ginkluoti“ netikrais šautuvais ir kitais ginklais, nukreiptais į tai, kas nusprendžia juos pulti.

Manekenų gali būti nesunku rasti Charkive, kuris nuo karo pradžios vasarį patyrė smarkų Rusijos pajėgų apšaudymą. Daugelis prekybos centrų ir universalinių parduotuvių buvo sunaikintos, todėl griuvėsiuose liko daug nereikalingų manekenų. Kas juos aprengė ir pasodino į savo vietas, neaišku.

Karo metu manekenų panaudojimas nėra naujiena. Serbija juos naudojo 1999 metais per Kosovo karą. Pasak karinio stratego Justino Crumpo, apgaulingos pajėgos paprastai yra veiksmingesnės prieš sraigtasparnius ir lėktuvus.

„Taikymasis į netikrus karius ir techniką eikvoja priešo pastangas ir amuniciją, todėl Serbija 1999 m. efektyviai naudojo jaukus. Tai taip pat gali apgauti žvalgybą“, – laikraštyje „London Times“ sakė Crumpas.

 

Rusija šiame kare taip pat naudojo manekenus, o rusai taip pat tvirtino, kad Ukraina juos naudojo kaip „lavonus“, kad apgautų tarptautinę bendruomenę. Vėliau tai buvo patvirtinta kaip melas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(1)
(67)

Komentarai ()