[Žinios trumpai] Nufilmuoti vaizdai, kaip okupantų technika prie Doneco upės virsta liepsnojančiu metalo laužu (Video)  ()

Ukraina vis dar dalijasi nematytais vaizdais iš mūšio prie Doneco upės Luhansko regione.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-16 [Žinios trumpai] Nufilmuoti vaizdai, kaip okupantų technika prie Doneco upės virsta liepsnojančiu metalo laužu (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ten rusai prarado labai daug technikos. Tai - nuostoliai, kurių greitai kompensuoti nepavyks. Prie Bilogorivkos kaimo dabar yra rusų technikos kapinės. Vandenyje - nuskendę tankai, aplink - šimtai nukautų rusų kūnų.

Kaip tai įvyko? Na, ukrainiečių karo inžinieriai nuspėjo vietą, kurioje rusai planuoja persikėlimą per Donecą. Tokia operacija jiems yra būtina, siekiant pasiekti administracines Luhansko regiono ribas. Ukrainiečiai buvo gerai pasiruošę ir atėjus laikui sunaikino rusų pontoninį tiltą. Tai stipriai apribojo okupanto pajėgų judėjimą ir galiausiai rusų technika buvo metodiškai sunaikinta.

Kaip matyti šiame vaizdo įraše:

Dronai Ukrainos artilerijai yra labai svarbūs. Jie padeda vykdyti žvalgybą, rasti taikinius ir juos sunaikinti. Dronai koreguoja artilerijos ugnį, dėl to prisišaudymas yra žymiai greitesnis.

 

Tikslus Bilogorivkos mūšyje žuvusių rusų skaičius nėra žinomas. Suskaičiuoti šiuos nuostolius sunku, nes tai - vis dar aktyvių operacijų vieta. Tačiau ukrainiečiai kalba, kad okupantai ten galėjo prarasti ir pusantro tūkstančio karių.

(36)
(0)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: