[Žinios trumpai] Arestovičius: „aptikome ir atakavome labai aukšto lygio vadavietę Chersono srityje, sprogimai tęsėsi 3-4 valandas“  (1)

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius praneša, kad Chersono srityje pavyko atakuoti rusų aukšto lygio karinę vadavietę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aptalžėm labai aukšto lygio vadavietę Chersono regione. Nežemesnę nei brigados lygio, gali būti, kad aukštesnę... Amunicija ten sproginėjo maždaug 3-4 valandas. Tokia nuostabi istorija“, pasakojo Arestovičius.

Chersonas išlieka didžiausiu Ukrainos miestu, kurį Rusijai pavyko užimti. Rusija yra užėmusi visą Chersono regioną. Šios okupacijos sėkmė buvo užkoduota geografinėje/strateginėje Chersono padėtyje - regioną užėmė greitai iš Krymo pajudėjusios pajėgos. Chersone įtaisyta neteisėta prorusiška valdžia kalba apie integraciją į Rusijos Federaciją, vietiniai čia verčiami naudoti rublius, o kelio ženklai keičiami rusiškais. Tačiau Ukraina planuoja atsiimti Chersoną. Tikriausiai tai padaryti būtų lengviau, jei nugriūtų Krymo tiltas - taip rusams būtų sunkiau iš Krymo remti Chersoną okupavusias pajėgas. 

(135)
(2)
(133)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: