[Žinios trumpai] Putino norai niekam neįdomūs: NATO padarys tai, kas buvo tiesiog neįsivaizduojama - pasieks Sankt Peterburgo priemiesčius  ()

Suomijos ketinimas stoti į NATO rodo, kad Vakarai nustojo bijoti Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas, komentuodamas Suomijos ir Rusijos Federacijos prezidentų Sauli Niiniste ir Vladimiro Putino pokalbį apie NATO plėtrą.

„Visas pasaulis pavargo nuo Rusijos, Maskvos grasinimai niekam nebeįdomūs. NATO pasieks net Sankt Peterburgo priemiesčius – tokia yra pokalbio, įvykusio tarp Sauli Niiniste ir V. Putino, esmė paprastais žodžiais. Sveiki atvykę į naują realybę, pone Putinai“, – sakė Podoliakas.

Suomijos prezidentas Sauli Niiniste paskambino Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir asmeniškai pranešė, kad jo šalis nusprendė siekti narystės NATO.

 

Suomijos vadovas V. Putinui kalbėjo, kad Rusijos reikalavimai 2021 metų pabaigoje šalims neprisijungti prie NATO ir masinė Rusijos invazija į Ukrainą 2022 metų vasarį padėjo šaliai apsispręsti, priimant šį sprendimą.

Rusija grasina Suomijai dėl NATO

Gegužės 14 d. Rusijos Federacijos užsienio reikalų viceministras Aleksandras Gruško sakė, kad Maskvai kyla klausimų, nes Suomijos ir Švedijos ketinimas stoti į NATO reiškia, kad jos atsisako nebranduolinio statuso.

 

„Tai nauja realybė į kurią turime atsižvelgti. Kyla klausimas dėl neigiamų branduolinių garantijų šioms valstybėms“, - sakė Rusijos URM atstovas Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“.

Dieną anksčiau  Rusijos nuolatinio atstovo prie JT pirmasis pavaduotojas Dmitrijus Polianskis pareiškė, kad „kai tik Suomija ir Švedija taps NATO narėmis ir jose atsiras aljanso daliniai, šios teritorijos taps galimu Rusijos kariuomenės taikiniu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(107)
(2)
(105)

Komentarai ()