[Žinios trumpai] Nurodė dvi pavojingiausias vietas Ukrainai: Rusija jas puls iki paskutinio kario  ()

Karybos ekspertas Olegas Ždanovas teigia, kad yra dvi kryptys, kurias Rusija spaus iš paskutiniųjų. Bet Ukraina turi neblogus šansus atlaikyti gynybos linijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ždanovas mano, kad dabartinė situacija Ukrianoje yra geras pavyzdys to, kas nutinka, kai politikai imasi vadovauti karui.

„Rusijos Federacija ignoruoja visus karo meno kanonus. Jų puolimas nusitęsė per 5 savaites. Kaip aš suprantu, Iziumo ir Severodonecko vietovėse rusai veršis iki paskutinio kario. Kodėl? Nes turi politinę užduotį. Ne karinę“, teigia Ždanovas.

Ždanovas mano, kad toks rusų užsispyrimas Ukrainai gali būti ir naudingas, ir žalingas.

„Tai blogai, nes mes esame verčiami gintis, o atlaikyti gynybos linijas ir atremti rusų atakas nėra lengva. Bet tos atakos nepamatuotos. Po dar 3-4 dienų įvykdysime kontrataką ir sumažinsime jų puolimo potencialą - kas tada? Jiems reikės operacinės pauzės, kad atkurtų rezervus“, teigė Ždanovas.

 

Ždanovas taip pat ragina atkreipti dėmesį į karą Bachmuto-Lysičansko vietovėse. Šią atkarpą ukrainiečiai vadina „gyvybės greitkeliu“. Ždanovas teigia, kad Ukraina turi galimybę atlaikyti šią gynybos liniją, ypač jei neleis rusams persikelti per Doneco upę.

(43)
(0)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: