[Žinios trumpai] Ukraina ruošia kažką galingo Pietuose: „artimiausiu metu pamatysime daug įdomių dalykų“  ()

Netrukus Gyvačių saloje gali įvykti įdomūs įvykiai. „Tai Ukrainos žemė“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas „24 kanalo“ eteryje pareiškė Odesos regiono karinės administracijos atstovas Sergejus Bratchukas.

Jis pateikė pavyzdį apie Charkivo sritį, kur Ukrainos ginkluotosios pajėgos aktyviai išvaro rusų okupantus. Anot S. Bratchuko, Gyvačių sala yra strateginis objektas ir artimiausiu metu gali būti išlaisvinta, kaip ir Charkivo sritis.

„Gyvačių sala yra labai svarbi tema. Dabar daug nekomentuosiu. Tikiuosi, kad artimiausiu metu pamatysime daug įdomių dalykų. Sala šiandien yra strateginė. Tai supranta ir priešas. Bet čia ukrainietiškos žemės ir kodėl gi nepakartojus to, kas nutiko Charkivo srityje“, – sakė S. Bračiukas.

Be to, jis pažymėjo, kad Rusijos laivai su raketomis ir toliau yra jūroje gana saugiu atstumu nuo Odesos. Tačiau jų skaičius nuolat keičiasi, nes vyksta persigrupavimas.

„Jie ir toliau kartas nuo karto paleidžia raketas, reikia papildyti atsargas, todėl jie nuolatos vyksta į Krymą. Deja, manau, kad jie sugrįš“, – sakė S. Bratchukas.

Ukrainos karinės žvalgybos duomenimis, Rusija nori įsitvirtinti Gyvačių saloje, kad galėtų dominuoti Juodojoje jūroje.

 

Gegužės 13 dieną Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovas Vadymas Skibitsky pareiškė, kad yra įrodymų, jog Rusija Gyvačių saloje dislokavo oro gynybos sistemas „Pantsir“ ir „Tor-M2“. Jis pažymėjo, kad gali būti, jog ateityje saloje bus pastatytos raketų sistemos, kurios leis apšaudyti Ukrainos teritoriją.

Žvalgybos pareigūnai pažymi, kad Gyvačių sala yra strateginis objektas, kuris bus naudojamas Rusijos Federacijos kontroliuoti visą Juodosios jūros šiaurės vakarinę dalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(43)
(5)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: