[Žinios trumpai] Buvęs Baltarusijos ministras biologinių ginklų diskusijoje: esame ant kito pasaulinio karo slenksčio  ()

Biologinis karas yra naujas pavojus XXI amžiuje. Reikia įvertinti įvairių mikroorganizmų, kaip biologinių ginklų, keliamą riziką ir geriau suprasti istorinę biologinių veiksnių raidą ir plitimą, atsižvelgiant į didėjančią terorizmo grėsmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Biologiniai užkratai, tokie kaip juodligė, botulino toksinas ir maras, gali kelti rimtą pavojų visuomenės sveikatai, nes greitai nužudo daug žmonių.

Trys dialogo partneriai pirmadienį Dubajuje aptarė kylančią biologinių ginklų grėsmę WION pasaulinio viršūnių susitikimo sesijoje, pavadintoje „Kylanti biologinių ginklų grėsmė“.

Kalbėta apie kylančią pasaulinio karo grėsmę. Buvęs Baltarusijos ministras Vladzimiras Astapenka sakė, kad „esame ant kito pasaulinio karo slenksčio“.

V. Astapenka pastebėjo, kad iš pradžių Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka sakė netikintis virusais, karantino priemonėmis ir kad geriausias būdas su jais kovoti – lašiša ir degtinė.

„Deja, Baltarusijos vadovybė aktyviai dalyvavo šioje agresijoje (Rusijos ir Ukrainos konflikte), siūlydama mano šalies žemę oro antskrydžiams, raketų atakoms ir kariuomenės judėjimams“, – pareiškė jis.

 

Buvęs Japonijos diplomatas Mitsuaki Kojima tame pačiame susitikime pažymėjo, kad labai svarbu stiprinti tarptautines teismų sistemas. Turime institucijas, kurios visais būdais valdo biologinius ginklus, tačiau konvencija turi ir tam tikrų trūkumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()