[Žinios trumpai] Rusija jau turi planą kaip išvengti Mariupolį gynusių Ukrainos Azovo bataliono karo belaisvių mainų  ()

Rusijos parlamentas svarstys galimybę uždrausti iškeisti rusų karo belaisvius į nelaisvėje paimtus Ukrainos Azovo pulko narius, po to, kai Rusijos pajėgoms pasidavė paskutiniai Mariupolio „Azovstal“ plieno gamyklos gynėjai ukrainiečiai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-17 [Žinios trumpai] Rusija jau turi planą kaip išvengti Mariupolį gynusių Ukrainos Azovo bataliono karo belaisvių mainų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Azovo pulkas, kažkada buvusi nacionalistinė milicija, dabar integruota į Ukrainos nacionalinę gvardiją, tapo pasipriešinimo Rusijos kariuomenei simboliu mieste, kuriame vyko vienos iš aršiausių kovų.

Maskva pranešė, kad daugiau nei 250 Ukrainos kovotojų plieno gamykloje pasidavė, o 51 bus gydomi dėl rimtų sužalojimų.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad prezidentas Vladimiras Putinas garantavo, kad su visais bus elgiamasi „pagal tarptautinius standartus“.

Tačiau Maskva juos pavaizdavo kaip pagrindinį tariamo radikalaus antirusiško nacionalizmo ar net nacizmo, nuo kurio, jos teigimu, turi apsaugoti Ukrainos rusakalbius, vykdytoją.

Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas sakė, kad Azovo nariai yra „nacių nusikaltėliai“, kurie neturėtų būti įtraukti į kalinių mainus.

 

„Jie yra karo nusikaltėliai ir mes turime padaryti viską, kad jie būtų patraukti atsakomybėn“, – sakė jis.

Dūmos tinklalapyje rašoma, kad jis paprašė Gynybos ir saugumo komitetų parengti atitinkamą instrukciją.

Pulkas neigia esąs fašistisnis, rasistinis ar neonacinis, o Ukraina teigia, kad jis buvo reformuotas nuo radikalių nacionalistinių ištakų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()