[Žinios trumpai] Rusijai skubiai reikia pinigų - naftą parduos bet kam, net teroristams: skelbiama apie garbės nedarančias derybas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Balkis 2022-05-19 10:48
šiandien Rusijos tiek einamoji sąskaita tiek biudžetas muša lubas dėl padidėjusių kainų iš energetinių išteklių, kuriuos pilna burna bent jau iki šiol pirkom mes europiečiai tai kodėl klaidinate auditoriją tokiomis antraštėmis?
immortallt 2022-05-19 11:57
Balkis, šiaip apie tai kaip muša biudžetus yra daug pripilstyta, bet realiai išmanantys ekspertai nėra tokie kategoriški. Pirma, naftos kainą jie gauna realiai apie 65-70 dolerių (Urals naftos kainos spread'as išaugęs nuo ~1$ iki 35$ per barelį). Antra, spread'as išaugęs rodo, kad krito naftos pardavimai. Trečia, išaugo logistikos atstumai, tai reiškia, kad brangiau kainuoja logistika, mažiau lieka kišenėje. Ketvirta, dar labiau sumažėjo priėjimas prie technologijų, tai brangsta gavyba ir priežiūra. Naftos pajamos iki karo sudarė apie 70% viso biudžeto ir šitos panašu mažėjo. Tada yra dujų pajamos, kurios sudarė iki 15% visų pajamų. Dalis dujų eksporto eina į "draugiškas" šalis, su kuriomis kaina nekito (Baltarusija, Kinija, Kazahstanas ir pan.), bet taip, liūto dalis ėjo į Europą. Ir taip, čia dujų kaina išaugo labai stipriai, bet mažėjo ir parduodami kiekiai. Tai iš dujų pliusą pajamų turėtų turėti, ir kaštai tiek neturėjo brangti. Ir tada yra visa likusi pramonė, vartojimas ir t.t., o čia jau ne kažką ruskiams, labai dideli praradimai. Neneigiu, kad bendrai įplaukos galėjo padidėti trumpuoju periodu, bet jei nieko rusai nedarys, iki metų galo jiems pajamos kris žiauriai. O ir padidėjimas yra stipriai perdedamas, nes didžioji dalis pajamų ėjo iš naftos, kurios kaina ruskiams nepadidėjo, o kiekiai smuko. Taip pat išaugo kaštai išlaikymo vaizdo, kad chuilostanas negriūna - keitimo kurso palaikymas, jėgos struktūroms pinigų kišimas ir panašūs dalykai.
Siguas 2022-05-19 12:08
Prieš kelia dienas komersant.ru buvo straipsnis apie rusijos biudžeto pajamas. Situacija tragiška. Iš naftos ir dujų padaugėjo įplaukų dėl kainų padidėjimo, o iš kitų sričių krito net iki 50%. Biudžetas nuo karo pradžios jau deficitinis. Karo reikmėms išleidžia dvigubai daugiau.