[Žinios trumpai] Dar viena aljanso narė blokuos Suomijos ir Švedijos stojimą į NATO: prasideda šantažai dėl savų problemų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2022-05-19 11:08
Ar yra (demokratinis) būdas (kolkas tik) pagrąsinti išmetimu iš NATO? Ta prasme visi nariai balsuoja UŽ, bet atsiranda viena ar dvi šalys kurios nesutinka naujo/naujų narių priėmimu (viso NATO alijanso naudai ir saugumui) ir užsiima šantažu savo vidinės politokos reikalams tvarkyti, ar dar kokie kitokie panašūs reikalai atsiranda. Tada antras balsavimo ratas būna ar atsikratyti tų šalių kurios yra kliūtys ir išmesti iš NATO tas šalis kurios nesutinka ir užsiima Š malimu. Jei tokios tvarkos nėra tai ji turėtu būti priimta, kaip ranka nuimtu Š malėjus.
kestutisz 2022-05-19 12:00
Šiuo atveju net nereikia žaisti demokratijos, nes realiai nato yra ten kur yra amerikiečiai, gal dar kažkiek britai. Užtenka pirmiesiems išeit ir sukurt naują (kas gal greičiau nei susitvarkyti su biurokratiniais niuansais nusenusioje struktūroje) ir likusioj struktūroj jau galėtų nebent tik biurokratai pjautis dėl savo išlikimo. Čia gi ne koks JTO kur na mol dėl "aukštesnio tikslo" ir taip paprastai gal neina atsikratyti diversantų ir ypač jų veto teisės.
SPeed_FANat1c 2022-05-19 17:47
nu bet turkija stipri kariuomene, gal geriau jos neismest, parode kad ruso nebijo
kestutisz 2022-05-19 22:37
Su turkais esminis triukas yra tame, kad jie nepatektų į kitą komandą. Vien dėl to maskoliai galėtų mesti visą savo ant snarglių kurtą "rusios"/"vikingų" istoriją ir greit prisimint kad jie kuo tikriausi aukso ordos/jų kolaborantų palikuonys. Na tik tiek, kad jie labiau nori patys savo imperijos, o ne papult į maskolišką.