[Žinios trumpai] Arestovičius: yra vienintelė galimybė susitaikyti su Rusija – kai kurių ES šalių vykdomi žaidimai nedomina  ()

Nebus jokių kompromisų su Rusija ir jos okupacija dėl dalies Ukrainos „nusiraminimui“ – okupantai turi visiškai palikti šalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalo“ eteryje pareiškė prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius ir pridūrė, kad apie jokį susitaikymą su priešu dabar neturėtų būti nė kalbos.

„Vienintelis susitaikymo variantas yra Rusijos kapituliacija, kariuomenės išvedimas ir kalbos apie kompensacijas. Tokia yra principinė valstybės vadovybės pozicija“, – sakė Arestovičius.

Jis pabrėžė, kad tai sąlygos ne tik prezidentui ir šalies vadovybei, bet ir diplomatams, taip pat Ukrainos tarptautiniams partneriams – JAV ir Didžiajai Britanijai.

„Svajotojai Europoje turi laiko įsivaizduoti, kaip viskas dviprasmiška, bet nieko iš to nebus, išskyrus karinį Rusijos pralaimėjimą ir visų priešo karių išvarymą iš Ukrainos“, – pridūrė Arestovičius.

Pasak prezidento vadovo patarėjo, kai kurios šalys nori pakartoti Minsko susitarimus, įskaitant raginimą bet kokia kaina nutraukti ugnį.

 

„Nebus pasirinkimo, kuriuo mes leisime čia likti rusams. Atskiros šalys gali bandyti derėtis, bet mes matome, kokie įvairiapusiški procesai vyksta Europoje. Jie kartais dvejos, nes tai yra Europos politikos mokykla“, – sakė Arestovičius ir pridūrė, kad tarp Rusijos Federacijos, Prancūzijos ir Vokietijos tam tikras žaidimas gali būti žaidžiamas trišaliame lygyje. Tokį elgesį jis vadina keista pozicija.

Anksčiau Arestovičius sakė, kad karas su Rusija greičiausiai nesibaigs iki rudens.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(76)
(1)
(75)

Komentarai ()

Susijusios žymos: