[Žinios trumpai] Rusija apkaltinta įvykdžiusi kibernetinę ataką prieš Amerikos kompaniją: sukėlė sąmyšį Ukrainoje ir Europoje  ()

Kaltinimai kibernetinėmis atakomis Rusijai nėra naujiena, nes anksčiau ji buvo kaltinama nusitaikius į įvairias vyriausybines agentūras ir net asmenis. Kaltinimai vėl iškilo, kai JK žvalgybos agentūros apkaltino Rusiją nusižiūrėjus Amerikos komercinę palydovų kompaniją „Viasat“, likus vos kelioms valandoms iki invazijos į Ukrainą vasario 24 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis agentūrų paskelbtu pranešimu, kibernetinė ataka prieš „Viasat“ sukėlė gedimus daugeliui Ukrainos klientų, taip pat paveikė vėjo jėgaines Centrinėje Europoje.

Palydovų bendrovė, teikianti plačiajuostį ryšį tiek komerciniams, tiek kariniams klientams, patyrė didelę žalą dėl atakos – buvo apgadinta apie dešimt tūkstančių terminalų.

JK, JAV ir ES valdžios institucijų paskelbtame pareiškime teigiama, kad jie įtarė Rusijos įsitraukimą į išpuolį, tačiau dabar yra „beveik tikri“ dėl Rusijos dalyvavimo.

„Tai aiškus ir šokiruojantis įrodymas, kad Rusija tyčia ir piktavališkai vykdė išpuolį prieš Ukrainą, turėjusi reikšmingų pasekmių paprastiems žmonėms ir verslui Ukrainoje ir visoje Europoje“, – sakoma JK užsienio reikalų sekretorės Liz Truss pranešime, kurį paskelbė valdžios institucijos.

„Mes ir toliau smerksime piktybišką Rusijos elgesį ir neprovokuojamą agresiją sausumoje, jūroje ir kibernetinėje erdvėje ir užtikrinsime, kad tai turės rimtų pasekmių“, – pridūrė L. Truss.

 

Didžiosios Britanijos žvalgyba taip pat apkaltino Rusiją nuolatinėmis kibernetinėmis atakomis prieš Ukrainą, o laikui bėgant ji ėmė nusitaikyti ir į kitas šalis. Tačiau Ukrainai pavyko tam tikru mastu atlaikyti tą puolimą dėl pastaraisiais metais sukurtos gynybos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()