[Žinios trumpai] Įvyko neįsivaizduojama: „Google“ bankrutuoja Rusijoje  (3)

„Google“ korporacija informuoja, kad po karinės invazijos į Ukrainą jos santykiai su Maskva pablogėjo. Didelė dalis korporacijos darbuotojų iš Rusijos išvyko į „Google“ biurą Dubajuje, rašo „Wall Street Journal“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie darbuotojai nusprendė likti Rusijoje, tačiau kompanijoje nebedirbti, todėl greitai „Google“ darbuotojų šioje šalyje nebeturės. Kai kovo pabaigoje teismas įšaldė pagrindinę „Google“ banko sąskaitą, korporacijos biuras pradėjo siūlyti, kad darbuotojus iš Rusijos reiktų perkelti kitur.

„Rusijos pareigūnams areštavus „Google“ banko sąskaitą Rusijoje, mūsų biuro šioje šalyje veikla tapo neįmanoma, negalime nieko įdarbinti, mokėti atlyginimų, ir vykdyti kitų finansinių įsipareigojimų“, – sakoma „Google“ pranešime.

Dėl to „Google“ dukterinė įmonė Rusijoje inicijavo savo bankrotą. „Google“ darbuotojų atleidimas ir artėjantis bankrotas reiškia, kad Rusija ir toliau blogina santykius su Vakarų technologijų bendrovėmis po to, kai užpuolė Ukrainą. 2014 metais „Google“ uždarė savo inžinerijos biurą Rusijoje, nes suintensyvėjo vyriausybės kova su interneto laisve, tačiau bendrovė ir toliau savo biure Maskvoje pardavinėjo reklamą ir produktus.

Po Rusijos karinio įsiveržimo į Ukrainą ir sankcijų Rusijai įvedimo cenzūra šalyje apkaltino „YouTube“ skleidžiant dezinformaciją ir kurstant protestus. Kovo mėnesį „Google“ sustabdė didžiąją dalį savo komercinių operacijų šalyje, įskaitant visą reklamą.

 

Trečiadienį „Google“ pranešė, kad, nepaisant faktinės biuro veiklos Rusijoje nutraukimo, bendrovė planuoja palikti Rusijoje nemokamas paslaugas, tokias kaip „YouTube“, „Maps“ ir „Gmail“. „YouTube“ sulaukė Rusijos reguliavimo institucijų kritikos dėl Kremliaus kanalų blokavimo ir atsisakymo pašalinti Rusijos nurodytą turinį, tačiau kol kas Rusijos vyriausybė „YouTube“ dar neužblokavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai (3)