[Žinios trumpai] Ukrainos pilotai jau išbandė JAV naikintuvą F-16: tai visiškai kita skraidymo filosofija nei MiG-29  ()

Ukraina pradėjo gauti vakarietiško tipo ginklus, netrukus gaus daugiau kovinių lėktuvų. Apie tai projekto FREEDOM eteryje karo ekspertas Olegas Ždanovas pasakojo Ukrainos „24 kanalo“ vedėjui Jevgenijui Kiseliovui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eksperto teigimu, šiandien vakarietiškos ginkluotės tiekimas vyksta mažomis partijomis ir neatitinka Ukrainos poreikių. Kokybinis apimčių šuolis, leisiantis apginkluoti Ukrainos karinius dalinius, įvyks įsigaliojus lendlizo (paskolos nuomos) įstatymui.

O. Ždanovas taip pat įsitikinęs, kad tarp ginklų bus koviniai lėktuvai, kuriuos gaus Ukraina.

„Tai  bus ne tik sovietinio tipo aviacija, bet, greičiausiai, aviaciją atstovaus vakarietiško tipo lėktuvai, pavyzdžiui, F-16 ar F-15“, – sako ekspertas.

O. Ždanovas pažymi, kad Ukrainos pilotai turės persikvalifikuoti, kad išmoktų skraidyti amerikiečių naikintuvais.

„Bus perkvalifikavimas. Niekas neperkels piloto iš MiG-29 į F-15 ar F-16. Mūsų pilotai sako, kad tai visai kita skraidymo filosofija. Vienas mūsų lakūnas tai pareiškė po F-16 bandomojo skrydžio. Kaip paaiškėjo, mūsų pilotai jau bandė jais skraidyti. Kažkoks pagrindas jau yra“, – sakė O. Ždanovas.

 

Jis taip pat įsitikinęs, kad Vakarų ginklų tiekimas gali prisidėti prie „dangaus uždarymo“.

„Ginklų sąraše priešraketinės gynybos ir oro gynybos sistemos turėtų būti antroje, maksimaliai, trečioje vietoje. Nes reikia saugoti ginklų tiekimą nuo Rusijos raketų atakų. O gal oro gynyba bus prioritetas, norint „uždaryti dangų“, o tada pristatyti ginklus“, – pasiūlė O. Ždanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(84)
(1)
(83)

Komentarai ()