[Žinios trumpai] Kuleba visiškai nusivylęs NATO veiksmais: skelbia, ką padarė karo metu Ukrainai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2022-05-20 20:01
neblogai pareiske. iki tol silpnokai sitas Kuleba vare. bet cia tikrai stipru. siaip visokiu javelinu ir stingeriu gamyba paspartino. ir net haubicu israse NATO pagrindinis islaikytojas - Amerika. bet visumoje parama labai ribota. ir galim sakyt pardave palengvintom salygom skolon/nuomon/senienu iskisimu. o ES tikrai neatlygintinai remia - papildomas emisijas pinigu isleido. vadinas mokesim solidariai visi uz Ukrainos pergale. ir mum viskas del to brangs.
donatasv 2022-05-20 22:59
Nelabai čia jau ir stipru. Nato kaip aljansas atlieka savo funkciją. Jis neturi bendros ginkluotės, ar kažko ką galėtų skirt bendrai. Todėl kiekviena šalis skiria kas kiek gali. Net pagal bendrą konsepcija užpuoliai vieną Nato šalį ginasi visos kartu, suteikdamos visą reikiamą pagalbą iš turimos tos šalies ginkluotės, nėra bendro Nato biudžeto kurį naudojant būtų perkama bendra ginkluotė. Ukraina tiesiog bando grot balalaika ir išnaudot kiekvieną stygą, kurios pagalba gautų kiek įmanoma daugiau užuojautos, o tai daugiau pinigų ir ginklų.
blokas 2022-05-21 00:39
NATO gynybinis blokas, ir neturi kištis. Ne tam jis sukurtas. Beje, Aaa001, su praėjusia buhalterių diena
AAA000 2022-05-21 06:03
reikalas tame - NATO realiai neturejo jokio karinio konflikto tai pateikiama kaip laimejimas, bet cia tik propaganda... man ji tiesiog nelimpa kaip jums taip kad niekas su NATO neaisku - jei uzpult. vien snekos "kas butu". o kad isorine ekonomine itaka i NATO erdve yra, ir nieko nedaro faktiskai. plius turkai pvz kariauja, tik savo iniciatyva. ir NATO aplamai ne tik kad nieko nedaro, bet demonstratyviai ignoruoja net pati kariavima... nu situacija gincytina, nes turkai laimi. bet kvepia sudinai viskas... Amerika irgi daug kariauja isoreje ir visi uzmerkia akis... nu cia dar telpa i salygu susitarimus, tai nesigilinsim... vnz ziuresim kas cia bus toliau bet kad NATO netikrinta pati ideja - cia faktas. o atominiu pajegumu NATO lygyje is esmes nedisponuoja niekaip, irgi faktas... teturi atskiros salys tik...viskas panasu i uzmaskuota biurokratini bizni kazkoki, pagal dabarines tendencijas. man pvz nelogiskai atrodo, kad turkam taiko sankcijas uz pirkima ne NATO ginklu. kas cia per briedas - kai susipazinimas juk gaunasi su prieso ginkluote... tik kai kurios salys net prekiaut/nuomot isoren bijo, kas irgi nelogiska... tai kas cia per NATO apsauga? cia prekybinis ginkluotes interesu aljansas kazkoks, o ne apsauginis... ta pati Amerika pagazdina, kad negins - jei pakankamai pinigu ju slamstui neleis... cia jau santazas... ES pagalba besalygine. tiesiog ekonomine pagalba. ir sajunga deklaruota kaip ekonomine. o NATO karinis aljansas, ir kad kol Ukraina kariauja, NATO akivaizdi nauda. nes draugiska salis NATO aljansui kariauja su nedraugiska. o patikrint politini blefa bijoma sitai jau juokinga...
skimas969 2022-05-21 09:21
O nato cia prie ko? Ukraina jau tapo nato nare? Pagal koki straipsni nato turetu padeti...
donatasv 2022-05-21 10:45
Kad netikrintas ir kad tai gali būti propoganda tame yra tiesos. Bet su tokia konservatorių politika, kada diplomatiniam lygmenį nesiskaitoma su žodžiais manau mūsų Lietuva jau seniai būtų apturėjus Ukrainos patirtį. Plius karas su Ukraina apvalė ruskio statytinius Europoje. Rusofobija buvo tik pas tuos kas priklausė cccr, arba buvo uzpultas ruskio, dabar tai tapo realiai isdiskutuota ir suprasta problema visame Nato. Beto Ukraina ne neto narė, mes neturėjome jokio įsipareigojimo Ukrainai, stebint tai kiek pagalbos sulaukia Ukraina iš Nato šalių, manau tai rusui puikus kelrodis, kas būtų jei pradėtų karą su Nato. Nors aišku pačiai Nato yra palanku ne savo teritorijoje ir ne savomis rankomis dusint priešą.
AAA000 2022-05-21 12:23
nu kas per strutiski postringavimai? tu gal koks religinis jau mirusiu zmoniu suformuluotu straipsniu sventu tiesu pasekejas? saugumo situacija visada kinta. ir organizacinis lankstumas NATO yra butinas. be to NATO gali plestis arba susitraukt. pasalinimo klausimas neissprestas - o tai priveda, kad issigimsta i koki JTO... o dabar aplamai tampa kazkokiu siauru-formaliu interesu biurokratine istaigele. kur medalius generolai dalinasi, auksiniu saukstu pirkimo konkurselius vykdo. o ne saugumo didinimo veikla uzsiima. bus ne pagalba, o kazkokie svarstymai-nagrinejimai - ar "atitinka isipareigojimo straipsnius" isvis gal jau ismetam visus kareivius is NATO ir priimam buhalterius-teisininkus. jie panasu svarbiausi tapo - gales iki pazaliavimo nagrinet straipsniu atitikimus... uz 2% BVP tokie kaip tu "balsuotojai" toki rezultata ir sukuria... nes aplipe konservu gausiai pridalintais "5 straipsnio" makaronais... tikrasis klausimas cia visai kitas. Ukraina kovoja su NATO priesu. klausimas cia visai kitas. aiskiai ne straipsniu atitikime. o kodel pakankamai nepadedam NATO sajungininkui, busimam potencialiai labai stipriam nariui. turkus uz kazkokius issikalinejimus ir su migracija ir su blokavimais aplamai reiketu spirt is NATO. vietoj to kazkokios lievos lempines sankcijos uz pazangiu ginklu pirkima is pasales... kas ne i tema saugumui...