[Žinios trumpai] JAV svarsto padėti Ukrainai nuskandinti Rusijos karo laivus ir atrakinti jūrų uostus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Siguas 2022-05-20 20:21
Jei nenuskandins rusijos laivyno juodojoje jūroje kils badas, revoliucijos 3 pasaulio šalyse. Pasaulis neturi pasirinkimo. Ukraina vienas iš didžiųjų grudų eksportuotojų.
iPienius 2022-05-20 20:34
rusija ir belarusija gamina puse pasaulio trasu. jas toliau dusinant sankcijom badas ir taip ateis. europa maisto tures, bet jis bus labai brangus, o dabartiniai maisto brangimai atrodys labai mazi. jau dabar ukininkai azoto neperka ir derlius siemet bus mazesnis. jei isliks tokia situacija, tai kitais metais bus daug blogiau
assa 2022-05-20 22:07
Ok, Europoj, Jav tikėtina bus maistas brangesnis, bet maisto nepritrūks. O badaus iš esmės putkos draugai ir jam neutralios šalys- kažin ar Ukrainos uostų blokada (specialus nepritekliaus formavimas) padidins jo populiarumą... tai klausimas,kas čia turėtų būti labiau suinteresuotas grūdų ir trašų tiekimo atnaujinimu trečiam pasauliui.
immortallt 2022-05-21 12:45
Negamina pusės trąšų. Ir net poveikis produktyvumui būtų didžiąja dalimi ne šįmet, o kitąmet. Ūkininkai trąšas dažniausiai nusiperka iš anksčiau. O grūdų atsargų yra prikaupta 120 milijonai tonų, kai per metus sunaudojama 780 milijonų. Ir chuilostanas eksportuoja santykinai daug, nes dauguma kitų šalių augina savo reikmėms, o ne eksportui.
Dannas3 2022-05-21 15:40
Tai lygtais rusai patys per juodaja jura pagrinde eksportuoja ir jie didziausi grudu ekportuotojai pasaulyje. Dar klausimas kaip Ukrainoje pavyks nuimti derliu. Zodziu ateina neramus laikai. Praeita karta del grudu eksporto sutrikimo pas arabus 2011m prasidejo sukilimai, del issaugusiu kainu. Taip kad nebutu keista, kad tenais vel pekla uzvirs. Garantuoju, kad pas mus pacius del issaugusiu kainu, prasides marsistu streikai.
AAA000 2022-05-21 19:01
azoto pagrindo trasos gali gamint bet kur pasauly, kur yra energijos. plius ju perteklius net kenkia derliui. fosforo trasu trukumo paprastai nebuna. cia problema tik su kalio pagrindo trasom. nes iskasenu reikia. arba masiskai degint miskus (atsilikus pudimine zemdirbyste) ir padaryt ekologine katastrofa (biologines ivairoves sunaikinimas) o tokie kaip tu dar varo ant kuro deginimo, kai procesas ekologiskai nezalingas net...
immortallt 2022-05-22 19:13
Didžioji dalis Ukrainos žemių rusų nematyti nė kvapo. chuilostanas eksportuos su mažesne kaina grūdus į didžiąją dalį pasaulio šalių, kurios pačios grūdų neužsigauna pakankamai. Realiai dėl karo prarasta bus gal 1% pasaulio grūdų. Didesnė žala dėl trąšų tiekimo sutrikimo iš baltarusijos tikėtina. chuilostanas su baltarusija pagamina trečdalį pasaulio kalio trąšų, bet ir tai realiai į vakarų pasaulį tiekimas sudarė iki pusės to. Tiek kompensuos Kanada, kurios trąšos tisiog daug kur brangesnės buvo nei šių slavų. Reiktų skirti koreliaciją ir priežastingumą. Daugumai tai vis dar neįkandama matau.