[Žinios trumpai] Rusai ramiai ant tanko šildėsi saulėje ir gėrė alkoholį, tada juos pastebėjo Ukrainos dronas žudikas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-05-24 21:04
Kaip suprantu tik neseniai pradėjo dronus kamikadzes jau leisti. Pradejo atsirasti video. Nes jau seniai apie juos kalbejo - pries kokius du men. Ziauru aisku, bet rusai ne maziau ziauriai su ukrainiečiais elgiasi. Nereikia būti okupantais.
manciukaz 2022-05-25 07:24
Butu daug žiauriau jeigu Ukrainiečiai neturėtu tu dronu ir paliktu gyvus okupantus.
kestutisz 2022-05-25 13:58
Jei kartais rusiškai yra kas supranta tai neblogai paaiškina https://www.youtube.com/watch?v=6Hq992oGuVs TL;DR+ - nėra nei stingeriai, nei va plius tokie dronai wundervaffe, jie visi turi kažkokį savo tikslą - jei nėra labiau skirti pribaigti kažką masiškai, o gal net labiau sukelti neramumą priešininkai. Video gale kaip tik yra sulyginimas su prieštankiniais šaunamasiais ginklais kurių WWII buvo gaminama šimtais tūkstančių - kad vien pigiai* ir garsiai pabarškinus iš tokių į brangų šarvą viduje sėdintiem jau būtų neramumas, ir jų turėjo kiekvienas junginys. O jei dar pavyks pataikyti į tas būtent vietas kur gali iš tiesų skaudėt (numušt vikšrą, periskopą) tai jau ir laimėjimas, ir psichologinė parama šovusiam. Čia gal tik su javelinais kažkaip netikėtai pasisekė - kaip šūvis taip praktiškai niekas ir neatlaiko, nors to net gamintojas nesitikėjo - turėjo gi būt ten reaktyvinės apsaugos, jom ten pramušti reikia daugiau ir pan. :) Plius aišku informacijos filtravimas - masiškai video neina, tik kartais tokie ūpui pakelti, nes tai irgi yra informacija priešui. * tas pats Moskva paskandinimas gi kaip nutiko - niekas gi netikėjo tokios sėkmės, kad va palyginus pigia raketa (kurios visa programa su vienu kompleksu kainavo gal 5x mažiau nei laivas) pataikius į tokio lygio laivą tas nuskęs. Pasirodo gali - ypač jei ten gal tik dažytos rūdys, bet to gi niekas nežino ir nepripažins. Va iš stingerių/strarstreakų numušinėt orlanus jau nekažką. Ten jau kaip tik sutinku irgi su kitu Marko video apie "kovinius lazerius" (arba tiklsiau fiziką piktybiškai neleidžiančią jų turėti).
immortallt 2022-05-25 14:20
Kad Javelinas kainuoja kaip kai kurie rusų tankai. Čia ne RPG pigus. Javelinas dažniausiai kimba ne ten kur aktyvūs šarvai kabo, ką ir kalbėti, kad dalis jų tiesiog yra kartonas ar jau nebeveikiantys.
kestutisz 2022-05-25 15:28
Kompleksas gal, bet viena raketa įvairiais vertinimais 150-200k. Nemanau, kad net rusiškas (tiksliau prikeltas sovietinis) už tiek iki fronto gali davažiuot. T.y. gelžgalis gal tiek ir nekainuoja, bet kartu su įgula, transportu ir dačiomis bei kitokiomis jachtomis jau kainuoja (pinigiai iš biudžeto išeina, t.y. kokiam javelinui gi irgi neskaičiuoja atskirai kiek kainavo geležys, o kiek liko vadybai ir darbininkams).
immortallt 2022-05-25 15:54
Na omeny kainų skirtumas tarp dabar traukiamų senienų, su realiai išleistais pinigais, o ne kiek skyrė ir pinigai buvo nuplauti, nebus skirtumai dešimtimis kartų, kaip kovojant panašia technika ginkluotiems oponentams turėtų būti. Ką noriu pasakyti, kad čia iš esmės panaši situacija kaip Izraelyje, kur Iron dome numušti vieną paleistą kažkokį užtaisą iš Gazos ruožo kainuoja brangiau, nei tą užtaisą paleisti. Jei iš Gazos ruožo paleidinėtų ką nors išmanaus, tai numušti būtų sunku, bet užtaisas toks kainuotų daugiau, nei Izraeliui juos numušti. Jei visai buitiškai, rusai bando kepurėmis užmėtyti, tik rusai kovoja ne su Ukraina realiai, o vakarų pasauliu, todėl kepurių tiek jie nėra gyvenime nei prisiuvę, nei planavę kada prisiūti.
kestutisz 2022-05-25 16:20
Na taip taip, mes gal čia tik dėl kainų nesutariam, Aš manau, kad net ir senas "nemokamas" sovietinis tankas, davažiavęs iki fronto - jis jau biudžetui bus pakainavęs tikrai nemažiau raketos. T.y. visai nesvarbu kiek pačios geležies vertė/nauda, kainuos net ir iš muziejaus ištraukimas, vežimas, aptarnavimas, ką jau ten ginkluotė. Kartais pažiūriu rusų/baltarusių video kur chebra perka iš "atstroinikų" kariuomenės ten visokius ZIL'us ar Kamazus - ir nepasakyčiau, kad ten labai pigu. Net senas BMP kevalas, be nieko jau yra dešimčių k normaliių pinigų vertės. Prikrauk krovinio ir jis jau tikėtina vertingas taikinys net javelinui (jei po ranka nebuvo seno rpg).
HardAxe 2022-05-26 01:45
Net jei senas tankas beveik bevertus, juos išdaužius atstatyti kainuos šiandieninėm kainom.