[Žinios trumpai] Tai cinizmo viršūnė! Šoigu paskelbė apie tyčinį Rusijos puolimo Ukrainoje „sulėtinimą“  (1)

Rusijos karių puolimas Ukrainoje yra „sulėtintas sąmoningai“ tam, kad būtų išvengta aukų tarp taikių gyventojų. Tai pareiškė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu susitikime, kuriame dalyvavo gynybos ministrai iš Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijai (KSSO) priklausančių šalių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-25 [Žinios trumpai] Tai cinizmo viršūnė! Šoigu paskelbė apie tyčinį Rusijos puolimo Ukrainoje „sulėtinimą“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak S. Šoigu, rusų kariai formuoja taip vadinamus „humanitarinius koridorius“ saugiam taikių gyventojų pasitraukimui iš apsuptų gyvenviečių ir nuolat skelbia apie „tylos režimą“, kuomet sustabdomas kovinių veiksmų vykdymas.

„Nėra abejonių, tai lėtina puolimo tempą, tačiau tai daroma sąmoningai, siekiant išvengti taikių gyventojų aukų“, – ciniškai pranešė ministras.

Kiek anksčiau apie sulėtėjusį tempą užsiminė ir, savavališkai save pasiskelbęs Baltarusijos prezidentu, Aleksandras Lukašenka. Jo manymu – „Toji operacija užsitęsė“.

Jam antrino ir Rusijos nacionalinės gvardijos direktorius Viktoras Zolotovas – „Ne viskas einasi taip sparčiai, kaip norėtųsi“.

Tačiau S. Šoigu atkakliai tvirtina, kad nepaisant vis pasitaikančių puolimo spartos sumažėjimų, – „visi karinės operacijos tikslai bus pilnai įvykdyti“. Kartu toliau skleisdamas įžūlų melą, neva rusiška kariuomenė nenaikina civilinės infrastruktūros Ukrainoje, o atakuoja tik karinius objektus ir tik „aukšto taiklumo“ ginklais.

 

UNIAN anksčiau pranešė, kad užfiksuoti gegužės 19 d. civilinių objektų nuostoliai, kuriuos padarė Rusijos raketų atakos, siekia 90,9 mlrd. EUR.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(2)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: