[Žinios trumpai] Izraelis ruošiasi karui su Iranu: surengė didžiausias istorijoje pratybas, dalyvauja tūkstančiai karių ir rezervistų, šimtai lėktuvų, pratybos tęsis mėnesį laiko  ()

Šimtai Izraelio oro pajėgų lėktuvų, įskaitant naikintuvus ir degalų papildymo lėktuvus, trečiadienio rytą pakilo iš įvairių Izraelio bazių, kad imituotų taikinių, esančių toli nuo Izraelio sienų, naikinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mėnesį truksiančiose Izraelio gynybos pajėgų pratybose „Chariots of Fire“ iš kelių Izraelio bazių į Kiprą buvo pakilę keli naikintuvai ir papildomi degalus gabenantys orlaiviai.

Izraelis gerokai padidino savo karinį pasirengimą ir per pastaruosius metus ėmėsi veiksmų, kad sukurtų rimtą karinę jėgą prieš Irano branduolinius objektus.

Izraelio gynybos pajėgos, rimtai planuojančios daugiau karinių galimybių prieš Iraną, jei Vakarų ir Islamo Respublikos branduolinės derybos žlugtų, rengia didžiausias istorijoje pratybas, kuriose dalyvauja tūkstančiai karių ir rezervistų.

Kariai treniruojasi įvairiose vietovėse, įskaitant gamtą, miesto, kaimo ir aukštų kalnų vietoves, kurios pakeis intensyvias kovas su „Hezbollah“ Libane.

„Pratybos yra svarbus komponentas palaikant Gynybos pajėgų pasirengimą įvairiems operacijų scenarijams“, – sakė kariškiai.

Gynybos ministras Benny Gantzas ir Gynybos pajėgų štabo viršininkas Avivas Kochavi trečiadienį kartu lankėsi Kipre per pratybas „Anapus horizonto“.

Vizito metu Gantzas susitiko su Kipro Nacionalinės gvardijos vadu generolu leitenantu Demokritu Zervakiu ir surengė situacijos vertinimą bei pokalbius su aukštais Izraelio gynybos pajėgų karininkais, įskaitant 98-osios brigados divizijos vadą karininką Winterį, rašo „Jerusalem Post“.

 

Dėkodamas kipriečiams, Gantzas sakė, kad pratybos iliustruoja „strateginio aljanso“ tarp dviejų šalių gilumą.

„Kalbame apie vienų didžiausių ir plačiausiai paplitusių pratybų, kada nors atliktų per daugelį metų, piką“, – sakė Gantzas.

Tačiau jis perspėjo, kad „Izraelio gynybos pajėgos griežtai atkeršys visiems, kurie grasina Izraelio valstybės piliečiams“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()