[Žinios trumpai] Izraelio pulkininkas leitenantas paaiškino, kodėl Ukrainoje Izraelio „Geležinis kupolas“ neveiks - jis bejėgis prieš Rusijos ginklus  (8)

Izraelio „Geležinis kupolas“ yra tvirta, pažangi priešraketinės ginkluotės sistema, saugant Izraelio dangų. Matydami, kaip efektyviai „Geležinio kupolo“ raketos numušinėja į Izraelį skriejančias raketas, ukrainiečiai galvoja, ar ši sistema padėtų ir jiems. Bet Izraelio pulikininkas leitenantas Arie Zaidenas taip nemano.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arie Zaidenas gerai žino, kaip veikia „Geležinis kupolas“. Remdamasis savo patirtimi interviu Ukrainos TV kanalui jis teigė, kad Ukrainai „Geležinio kupolo“ nereikia ir jis nepadėtų.

„Geležinis kupolas“ turi specifinių savybių. Jis buvo sukurtas paprastesnėms, galima sakyti, rankų darbo raketoms numušinėti. Tos raketos yra pavojingos, bet jos niekada neatrodo kaip „Grad“, „Smerch“ ar kitos Rusijos naudojamos sistemos“, teigė Izraelio karininkas, pabrėždamas, kad Rusijos į Ukrainą leidžiamos raketos savo gausa, dydžiu ir atakos tankiu pranoksta tai, ką patiria Izraelis.

 

Taigi, „Geležinis kupolas“ gerai gina nuo pavienių raketų, bet salvinės raketų sistemos jį lengvai pralaužtų.

Zaidenas teigia, kad buvo minčių „Geležinis kupolu“ uždengti bent jau Mariupolį, bet ir ten sistema nebūtų padėjusi. Karininko manymu, geriau susikoncentruoti į turimus ir patikrintus ginklus, nei bandyti kažką ypatingai naujo ir rizikuoti, kad tos pastangos bus bevaisės. Pulkininkas leitenantas teigia, kad S-300 ir S-400 sistemos Ukrainai būtų naudingesnės, o „Geležinis kupolas“ nėra tinkama apsauga nuo dabar Rusijos naudojamų ginklų. Be to, vienas „Geležinio kupolo“ šūvis kainuoja 50-60 tūkstančių dolerių, todėl net bandyti šią sistemą neapsimoka.

 

Izraelio aukštųjų technologijų raketų skydas – garsusis „Geležinis kupolas“: kaip atsirado ir veikia šis vienas svarbiausių šalies gynybos elementų? (Foto, Video)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(2)
(15)

Komentarai (8)