[Žinios trumpai] Ekspertas: Ukraina tikrai smogs su galingu kontrpuolimu, esminis klausimas, ar pulti Krymą – čia du galimi variantai  ()

Karo su Rusija rezultatas bus Ukrainos pergalė ir jos teritorinio vientisumo atkūrimas. Bet taip atsitiks, jei politikai nesikiš į kariuomenę, sako karo ekspertas, atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis tai pasakė interviu Dmitrijui Gordonui.

Anot jo, dėl žemo Rusijos kariuomenės kovinio pajėgumo ji nepajėgi vykdyti efektyvių operacijų Ukrainos teritorijoje. Ždanovas sako, kad okupantai nebegali nieko „atkąsti“ iš Ukrainos.

„Beje, turime gerą istorinį šansą sugrįžti prie 1991 metų sienų, atsižvelgiant į visą ateinančią Vakarų pagalbą, atsižvelgiant į kariuomenės pasirengimą... Svarbiausia, kad politikai netrukdytų kariuomenei atlikti savo darbą“, – sakė Ždanovas.

Ekspertas teigia, kad Ukraina gali grąžinti savo kontrolei ne tik teritorijas, užgrobtas po vasario 24 d.

„Doneckas, Luhanskas ir Krymas, manau, bus sugrąžinti per kontrpuolimo operaciją. Jei pradėsime šią operaciją ir pasiseks, būtų absurdiška sustoti Donecko ir Luhansko prieigose ir nepasiekti valstybės sienų“, – sakė Ždanovas.

Su Krymu, pastebėjo ekspertas, situacija yra kiek sunkesnė – Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė prieš tokią operaciją turės įvertinti visas rizikas.

„Sprendimą reikia palikti Generaliniam štabui. Todėl ir sakau, kad politikai nesikištų. Kol vyksta karinė kampanija, politikai neturėtų kištis į jų darbą. Generalinis štabas turės įvertinti nuostolių kainą. Jei tuo metu, kai einame prie Krymo administracinės sienos, ji praktiškai tuščia, čia yra visos kariuomenės, mes jas sutriuškiname ir stumiame ne į Krymą (nes ten siaura sąsmauka), o link Rostovo regiono, per Novoazovską, tai gal patartina įvažiuoti į Krymą ir ten įsitvirtinti bent jau plokščioje jo dalyje. O gal eiti iki galo, iki Krymo tilto. Bet jei, pvz., rusų kariuomenės grupuotei traukiantis, ji kaupiasi Kryme, tada nuostolių procentas bus daug didesnis nei Krymo paėmimo kaina. Tada, sutinku, reikia įtraukti politinius mechanizmus, diplomatiją“, – aiškino Ždanovas.

 

Jis prognozuoja, kad Kremliaus pralaimėjimas Ukrainoje išprovokuos politinę krizę Rusijos Federacijoje, dėl kurios pasikeis valdžia šalyje agresorėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(60)
(0)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: