[Žinios trumpai] Jis pakartojo Napoleono ir Hitlerio klaidą: surado labai svarbią V. Putino nesėkmės priežastį Ukrainoje  ()

Antroji pasaulio armija per dvi dienas ruošėsi užkariauti Ukrainą, tačiau iš tikrųjų jų tankai įstrigo purve.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai Rusija vasarį užpuolė Ukrainą, jos kariniai lyderiai nepastebėjo vieno labai netradicinio, bet veiksmingo Ukrainos arsenale esančio ginklo – šiuo metų laiku nepravažiuojamų purvo kelių.

Šis reiškinys pasitaiko du kartus per metus: iš pradžių pavasarį, kai atslūgsta žiemos šalčiai, o šalies reljefas ir gruntiniai keliai tampa beveik nepravažiuojami, virsta purvu, ir vėliau – rudenį, kai gali užklupti smarkios liūtys, rašo cnbc.com.

Pasak karo ekspertų, purvas padėjo sulėtinti Rusijos veržimąsi kai kuriose šalies dalyse, ypač šiaurėje.

Šis reiškinys žinomas iš istorijos knygų: 1812 m. Napoleono Bonaparto invaziją į Rusiją puikiai pristabdė purvas, kaip ir Hitlerio armiją, kuri 1941 m. įsiveržė į tuometinę Sovietų Sąjungą ir susidūrė su tomis pačiomis logistikos problemomis, kurias sukėlė purvas ir vietinių orų sąlygos.

„Taigi taip, tai taktinė savybė, kuri naudinga ukrainiečiams, ir ji buvo ypač svarbi šiaurėje, kur daug daugiau miško“, – CNBC sakė Užsienio politikos studijų instituto bendradarbis Maximilianas Hessas.

 

Nepaisant karinių pratybų iki invazijos, Rusijos puolimas šiaurės Ukrainoje žlugo, pademonstruodamas „tikras Rusijos kariuomenės profesionalumo problemas“.

Hessas taip pat mano, kad didžioji technikos dalis galėtų įveikti purvą, jei nevažiuotų vienu keliu – tai taip pat byloja apie komandos neprofesionalumą.

„Man tai kelia rimtų klausimų... Rusai jau beveik dešimtmetį rengia pratybas ir praktikuoja užsienio invaziją, tačiau nesugebėjo susidoroti su purvu, kuris kaip problema buvo žinomas jau 300 metų“, – pridūrė mokslininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(0)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: