[Žinios trumpai] Arestovičius atskleidė dar negirdėtą informaciją: Šoigu eilinį kartą pamelavo, Ukrainos kariai Mariupolyje yra ne tik „Azovstal“  ()

Ukrainos kariai Mariupolyje yra ne tik „Azovstal“ gamykloje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-25 [Žinios trumpai] Arestovičius atskleidė dar negirdėtą informaciją: Šoigu eilinį kartą pamelavo, Ukrainos kariai Mariupolyje yra ne tik „Azovstal“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius sakė, kad Ukrainos kariuomenė yra įsikūrusi dar keturiose Mariupolio vietose, neskaitant „Azovstal“ gamyklos.

Apie tai jis kalbėjo interviu „Meduza“.

Žurnalistai prašė jo pakomentuoti Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu žodžius, kad Mariupolio kontrolė neva perėjo į Rusijos karių rankas.

„Ten viskas ne taip, kaip sakė Šoigu, viskas kaip įprasta. Pirma, mūsų kariškiai, be „Azovstal“, yra dar keturiose Mariupolio vietose. Antra, jie penkias dienas bombardavo „Azovstal“ sunkiomis strateginių bombonešių bombomis, bandė jį šturmuoti“, – sakė jis.

Arestovičius pažymėjo, kad užpuolimo metu užpuolikai patyrė labai didelių nuostolių.

„Juokinga visa scena tarp Putino ir Šoigu. Tikrai jie su Šoigu diskutavo ne tik apie Mariupolį. Mums tai parodė. Kodėl? Pirmiausia Šoigu buvo su civiline apranga. Tai toks pataikavimo gestas. Antra, jie melavo, kad Mariupolį paėmė. Trečia, Putinas pasakė: „Apsupkite ir nepaleiskite“. Apsupti reikia tris kartus daugiau karių, nei šturmui. Ir šiuo metu jie veža kariuomenę į kitas teritorijas, kur jiems nelabai sekasi“, – pažymėjo prezidento patarėjas.

 

Jis taip pat pareiškė, kad Ukrainos kovotojai vykdys skrydžius, taip paneigdami Rusijos teiginius.

„Ir visas pasaulis pamatys, kad Putinas ir Šoigu eilinį kartą melavo, nes apie jokį paimtą Mariupolį nėra kalbos“, – pabrėžė Arestovičius.

Kaip pranešė UNIAN, balandžio 21 d., per susitikimą su Putinu, Šoigu melavo sakydamas, kad miestas „išvaduotas“, tačiau Ukrainos kariai liko „Azovstal“ gamyklos teritorijoje.

Primename, kad Ukraina pasiūlė Rusijai surengti specialų derybų raundą prie pat „Azovstal“ sienų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(3)
(85)

Komentarai ()

Susijusios žymos: