[Žinios trumpai] Rusija ant didelių sukrėtimų slenksčio: iki gegužės 9 dienos galutinai išsispręs Putino režimo likimas – turėtų įvykti fizinis likvidavimas  (5)

Eksperto teigimu, po pralaimėjimo Ukrainoje V. Putino pozicijos bus taip supurtytos, jog bus kalbama net ne apie jo pašalinimą iš valdžios, o apie fizinį likvidavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšis dėl Donbaso išties taps lemiamu Rusijos ir Ukrainos kare. Atsižvelgiant į tai, kad Rusijos Federacijos resursai jau prie ribos, Kremlius gali kariauti didelio intensyvumo karą dar kelias savaites, ne daugiau. Bet tai nereiškia, kad karas greitai baigsis.

Tokią nuomonę „Glavred“ svetainėje išsakė karo analitikas, Armijos tyrimų, pertvarkymo ir nusiginklavimo centro direktorius Valentinas Badrakas.

„Yra vienas įspėjimas: Putinas yra simbolikos šalininkas, todėl nori išgelbėti įvaizdį šiame pralaimėtame kare. Tam jis ruošia tam tikras priemones, skirtas parodyti pasauliui ir savo visuomenei. Juk po pralaimėjimo Ukrainoje Putino pozicijos bus taip supurtytos, kad kalba eina net ne apie jo pašalinimą iš valdžios, o apie fizinį likvidavimą“, – įsitikinęs ekspertas.

„Jo pradėti procesai tapo negrįžtami, o jis pats kelia pavojų visam pasauliui dėl savo noro panaudoti branduolinį ginklą ir griebtis tokių žiaurumų, kurie jau buvo Ukrainoje. Iki gegužės 9-osios Putino režimo likimas bus galutinai nuspręstas“, – sakė Badrakas.

Tuo pačiu metu dėl to gali įvykti perėjimas į kitą karo etapą.

„Ukrainai neigiamas aspektas čia gali būti tas, kad Putinas pereis į „įsikapstymą“ ir užimtų pozicijų laikymą. Tada Ukrainai prireiks labai galingo ginklo, kad „išrinktų“ priešą. Vakarai tai puikiai supranta, todėl dabar ruošiami Ukrainos artileristai. JAV tiekia galingus artilerijos ginklus, taip pat galingas nepilotuojamas sistemas. Tuo pat metu Borisas Johnsonas, viešėdamas Indijoje, sakė, kad Ukrainos kariai ruošiasi panaudoti naujus šarvuotus raketų paleidimo įrenginius „Stormer“, kuriuose naudojamos „Starstreak“ raketos, galinčios numušti priešo lėktuvus ir sraigtasparnius. „Starstreak“ jau naudojamas Ukrainoje ir sunaikino daug rusiškos technikos“, – sako ekspertas.

 

Jis įsitikinęs, kad artimiausiu metu Ukrainoje atsiras labai galinga Vakarų gamybos artilerija.

„Visa tai ženkliai išplės Mariupolio atblokavimo ir Rusijos karių išstūmimo iš Ukrainos galimybes, tai yra, bus galima aktyviau pradėti kontrpuolimą. Taigi, atsižvelgiant į naujų ginklų atsiradimą, yra prielaidų Ukrainos puolimui ir vis daugiau priežasčių manyti, kad Ukraina sugebės laimėti mūšį dėl Donbaso“, – sako Badrakas.

 

Tačiau, anot jo, Rusijos karių išstūmimas iš Ukrainos teritorijos priklauso nuo daugelio aspektų:

  • nuo ukrainiečių smūgio jėgos mūšyje dėl Donbaso;
  • kaip kokybiška ir galinga Ukraina bus aprūpinta „sunkiais“ ginklais, kurie leis smogti priešui dideliais atstumais ir išstumti jį iš Ukrainos teritorijos;
  • kiek Rusijos elitas sugebės paveikti Putiną ir įtikinti jį pradėti derybas ir jau derybų metu nustatyti tolimesnę karo eigą, tiksliau – sąlygas Rusijos kariuomenės išvedimui.

Anksčiau buvęs sovietų žvalgybos pareigūnas kalbėjo apie nuotaikas Kremliuje. Jis įsitikinęs, kad dabartinė diktatoriaus aplinka nerizikuos jo nuversti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(2)
(70)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: