[Žinios trumpai] Zelenskis: rusai pirmą kartą savo gyvenime pamatė normalų gyvenimą – dabar jų svajonė pavogti tualetą ir mirti  ()

Rusijos kariai kariauja Ukrainoje, kad pamatytų čia normalų gyvenimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Volodymyras Zelenskis įsitikinęs, kad rusai ruošiasi kariauti Ukrainoje tam, kad pavogtų sau ką nors panašaus į įprastą gyvenimą. Jis ypač atkreipė dėmesį į klozetų vagystes iš ukrainiečių.

Zelenskis tai pareiškė vaizdo žinutėje.

Prezidentas sureagavo į Rusijos kariškių pareiškimą, kad dabar jų užduotis yra nustatyti Ukrainos pietų kontrolę ir priėjimą prie Moldovos sienos. Ir neva ten, Moldovoje, pažeidžiamos rusakalbių teisės.

„Jei atvirai, teritorija, kurioje Rusija turėtų rūpintis rusakalbių teisėmis, yra pati Rusija. Ten, kur nėra žodžio laisvės, nėra ir pasirinkimo laisvės. Tiesiog nėra teisės į kitokią nuomonę“, – sako Zelenskis.

Jis taip pat priminė, kad Rusijoje klesti skurdas, o žmogaus gyvybė nieko verta.

„Tiek, kad jie ateina pas mus, eina į karą, kad pavogtų sau kažką, kas panašaus į įprastą gyvenimą. Žinote, kaip sakydavo apie didžiausią svajonę: pamatyti Paryžių ir mirti. O dabar jų elgesys yra tiesiog šokiruojantis. Nes jų svajonė dabar yra pavogti tualetą ir mirti“, – sakė Zelenskis.

Okupantai kaimuose prie Černihivo teiravosi, kas yra tualetas

 

Černihivo srityje kai kurie rusų kariai pirmą kartą gyvenime pamatė tualetus, tačiau visiškai nemokėjo jais naudotis. Tai pasakojo liudininkai, gyvenę okupuotuose kaimuose.

Moterys prisimena, kad okupantai, nemokėdami naudotis klozetais, juos paskui išsinešė. Be to, jie nuoširdžiai stebėjosi, kaip kambaryje gali būti tualetas.

„Įeina į namą ir sako: „Kas tai?“ O ten kažkas sako: „Tualetas“.

Liudininkų teigimu, tai atsitiko Jagodnos kaime netoli Černihivo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: