[Žinios trumpai] „Financial Times“: Putinas tiesiog įsiuto po kreiserio „Moskva“ nuskandinimo - dabar jis įspaustas į kampą, derybos jam neberūpi  ()

Raketinio kreiserio „Moskva“ nuskandinimas buvo skaudus smūgis Rusijos kariniam prestižui. Net nesvarbu, ar rusai tiki oficialiomis Rusijos institucijų skelbtomis katastrofos priežastimis, ar mano, jog „Moskva“ buvo sunaikinta Ukrainos raketomis - Juodosios jūros laivyno flagmanas nuskendo dėl apsileidimo ir prastų sprendimų. Putinui tai tikrai skaudėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Financial Times“ rašo, kad „Moskva“ praradimas įsiutino Putiną ir jis staiga prarado susidomėjimą derybomis. Dabar Putinas nori užimti kiek įmanoma didesnę Ukrainos teritorijos dalį. Trys šaltiniai iš Putino aplinkos žurnalistams pasakojo, kad Rusijos prezidentas iš pradžių rimtai svarstė taikos susitarimą, kai sumuštos Rusijos pajėgos pasitraukė iš Šiaurės Ukrainos. Tačiau po „Moskva“ katastrofos jis įtūžo ir nurodė siekti teritorinių užėmimo.

„Putinas nuoširdžiai tiki nesąmonėmis jis girdi per televiziją ir nori didelių pergalių“, teigė vienas šaltinis. Kreiserio „Moskva“ praradimas sukėlė Putino įtūžį, kuris turės įtakos karui.

„Buvo vilties pasiekti susitarimą. Putinas svarstė visus variantus. Jam reikia surasti išeitį iš šios situacijos. Kai „Moskva“ nuskendo, Putinas ėmė priešintis bet kokių sutarčių pasirašymui. Po „Moskva“ istorijos jis nebeatrodo kaip nugalėtojas, nes tai buvo pažeminimas“, teigė kitas šaltinis. Teigiama, kad Putinas prieštarauja susitikimui su Zelenskiu, kuris jį nuolat kviečia į derybas. Putinas nori pergalės prieš susitikimą akis į akį.

(14)
(1)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: