[Žinios trumpai] Tragikomedija: Rusijos kariai į Kyjivo sritį atvyko aprūpinti 1957 metų gamybos telefonais ir radijo ryšiu  ()

Ukrainos teisėsaugos pareigūnai, atlikdami kratas Kyjivo srities gyvenvietėse, kuriose lankėsi Rusijos kariai, rado 1957 metais pagamintų telefonų, kuriais naudojosi okupantai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Kyjivo srities policijos vadovas Andrijus Nebytovas.

„Radome TA-57 telefono modelį. Taigi, mes suprantame, kad tai yra 1957 metų modelis ir jie juo naudojosi. Pamaniau, kad čia, Černobylyje, jis liko nuo 1986 metų, nes ten yra tiek daug istorinių artefaktų, tačiau šis telefonas buvo su baterija. Rusijos kariuomenė nėra modernizuojama ir aprūpinama taip, kaip mums visą gyvenimą rodė Raudonojoje aikštėje, kai jie žygiuoja paraduose, ne, tai nieko panašaus“, – sakė Nebytovas.

Jis taip pat parodė, kuo Rusijos kariuomenė maitina savo karius. Visų pirma tai buvo trijų litrų „šviežios kopūstų sriubos“ skardinė, ant kurios buvo užrašyta: „Mes savų nepaliekame“.

Kyjivo srities policijos vadovas taip pat priminė, kad valant Kyjivo srities gyvenvietes teisėsaugininkai rado slaptų dokumentų, įrodančių, kad okupantai planavo greitai užimti Kyjivą. Jame buvo parodyta daug svarbių objektų, kuriuos planuota konfiskuoti arba sunaikinti.

Jo teigimu, žemėlapis dviem egzemplioriais buvo sudarytas 2022 metų vasario 14 dieną, t. y. likus 10 dienų iki plataus masto Rusijos puolimo Ukrainoje.

„Šiame žemėlapyje matome priešo planus Kijevo regiono šiaurėje ir vakaruose. Neturime priešo planų mūsų regiono pietuose ir rytuose. Esu tikras, kad ten planavo dirbti kiti Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniai, todėl jiems buvo įteiktas atskiras paketas su aplanku ir jie jį atitinkamai atidarė“, - sakė Nebytovas.

 

Regiono policijos vadovas pažymėjo, kad jiems taip pat pavyko gauti du sąrašus asmenų, turinčių vardus vadų, vadovų ir jų pareigas. Tai daugiausia policijos pareigūnai. Jungtinės Rusijos gvardijos, OMON ir asamblėjos būrio. Taip rašoma žurnale. Taip pat du atskiri specialieji daliniai – „Tvirtovė“ ir „Erelis“.

„Šie daliniai buvo tinkamai ginkluoti ir, manau, dauguma jų ketino atlikti policijos funkciją. Tai yra, jų supratimu, tos ginkluotosios pajėgos ir pati Rusijos kariuomenė, įžengusios į mūsų teritoriją, turėjo įbauginti visą mūsų vadovybę ir visas mūsų ginkluotąsias pajėgas. O policija turėjo užgrobti visus šiuos objektus, įkurti vadinamąjį štabą ir kontroliuoti situaciją bei režimą mūsų mieste – Kijeve“, - siūlė jis.

 

Jis taip pat pridūrė, kad policija rado Rusijos karių paliktus cheminės apsaugos kostiumus, sudarytus iš batų ir apsiaustų, kurie tikriausiai buvo paimti iš atsargų sandėliuose. Tai, anot Nebytovo, gali reikšti, kad prieš invaziją okupantai buvo ruošiami galimam cheminio ginklo panaudojimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(45)
(4)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: