[Žinios trumpai] Ekspertas įvardino dvi priežastis, kodėl žlugo Putino žaibiškas karas Ukrainoje  ()

Ukrainos atsargos pulkininkas ir karo ekspertas Olegas Ždanovas teigia, kad yra dvi pagrindinės priežastys, kodėl Rusijai nepavyko greitai nugalėti Ukrainos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-25 [Žinios trumpai] Ekspertas įvardino dvi priežastis, kodėl žlugo Putino žaibiškas karas Ukrainoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pokalbyje su žurnalistu Dmitrijumi Gordonu Ždanovas teigė, kad Rusija neįvertino dviejų dalykų - ukrainietiško mentaliteto ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadų kompetencijos.

„Niekas nesitikėjo tokio pasipriešinimo. Niekas nesitikėjo vienybės. Jie nepagalvojo apie mūsų mentalitetą, kad čia valdžia ir žmonės kritinėse situacijose susitelkia. Be to, turime išreikšti pagarbą savo kariuomenės vadovams“, aiškino Ždanovas.

Jo nuomone, Ukrainos karinė vadovybė buvo pasirengusi tokiems įvykiams. „Jų konvojus pradėjome deginti nuo pirmųjų invazijos kilometrų, vos tik jiems atsidūrus mūsų teritorijoje. Jie žygiavo be priedangos. Turiu pasakyti, kad tai, galbūt, tapo esminiu faktoriumi - jie nebeturėjo pakankamai pajėgų pasiekti Kyjivą“, teigė Ždanovas. Be to, karo ekspertas teigė, kad Ukraina labai tinkamu laiku ėmė naikinti tiltus, stabdydama priešo pajėgų judėjimą.

(31)
(0)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: