[Žinios trumpai] Su šypsena Ukrainos belaisvis pasakojo, kokio lygio yra Rusijos kariuomenė: absoliučiai jokių mokymų, kariai net nemoka šaudyti iš paprasto automato (Video)  ()

45-erių elektrikas iš Luhansko srities prieš savo valią pateko į karo sūkurį, todėl vėliau labai džiaugėsi patekęs į nelaisvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar karo pradžioje ukrainiečiai pastebėjo, kad kai kurie karo belaisviai džiaugiasi patekę į tokią padėtį. Daug jų buvo apgauti, teigiant, kad į Ukrainą jie perkeliami mokymams. Kiti tiesiog nesuprato karo prasmės ir norėjo išgyventi, todėl džiaugėsi, kad yra ne nušauti, o tiesiog paimti į nelaisvę. Tačiau dabar to džiaugsmo tarp karo belaisvių bus dar daugiau, nes apsimetėliškose Luhansko ir Donecko respublikose vykdoma priverstinė mobilizacija. Netikėtai kariais tapę vyrai neturi patirties, įgūdžių ir žinių, todėl supranta, kad yra siunčiami mirti. Išvengus tos mirties sunku nesidžiaugti.

Štai 45-erių elektrikas iš Golubivkos (Kirovsko), Luhansko srities. Jis gyveno įprastą gyvenimą, kai rusai paėmė jį kariauti. Patekęs į nelaisvę ukrainiečiams jis papasakojo, kaip chaotiškai vyksta mobilizacija - kariai tiesiog iš oro paskiria užduotis ką tik mobilizuotiems vyrams. „Tu - vairuotojas, tu - snaiperis, tu - šaulys“, pasakojo vyras, juokdamasis, kad neturėdamas įgūdžių tapo vairuotoju. Be to, pusamžis elektrikas ir apmokytas nebuvo - juokėsi, kad net iš automato neiššovė ir šaudyti nemoka.

 

Belaisviui buvo suteikta galimybė paskambinti žmonai Svetai. Jis su šypsena veide jai pranešė, kad yra kalėjime Ukrainoje ir iš karto ėmė klausinėti apie sūnų Dimą. Tėvas buvo labai susirūpinęs, kad sūnaus irgi nepaimtų, ir keikė okupantus už jų elgesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(60)
(1)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: