[Žinios trumpai] Sunkioji karo technika plūsta į Ukrainą: JK papildomai dovanoja 20 savaeigių artilerijos pabūklų AS-90 – koks tai ginklas? (Video)  (1)

Jungtinė Karalystė į Ukrainą siųs savaeiges haubicas AS-90 ir tūkstančius sviedinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina turėtų gauti 20 mobiliųjų artilerijos pabūklų ir dešimtis tūkstančių sviedinių.

Šaltiniai patvirtino, kad šią savaitę 45 000 britų pagamintų labai sprogstamųjų sviedinių kartu su savaeigėmis haubicomis AS-90 bus išsiųsti į Lenkiją, kur Ukrainos pajėgos bus išmokytos jas naudoti ir prižiūrėti prieš dislokuojant į frontą.

Savaeigė artilerija bus perduota iš Didžiosios Britanijos ginkluotųjų pajėgų arsenalo.

AS-90 yra savaeigė haubica, kurią gamina Jungtinės Karalystės gynybos pramonė. Pagrindinis vartotojas yra britų armija.

AS-90 sumontuotas 155 mm kalibro ginklo vamzdis, kuris gali šaudyti su įprastine amunicija 24,7 km atstumu, o su didesniu ilgiu – iki 30 km.

Savaeigė artilerija turi elektros generatorių, kuris veikia nepriklausomai nuo pagrindinio variklio. Transporto priemonėje įrengta autonominė navigacijos ir taikymo sistema. Joje įrengtas tiesioginis priešgaisrinis matymas.

Perėjimas iš išvestinės pozicijos į kovinę poziciją trunka mažiau nei minutę. Savaeigės artilerijos techninės priežiūros komanda gali likti kabinos viduje, o vamzdį galima įjungti ir išjungti neišlipant iš kabinos.

 

Anksčiau, balandžio 19 d., buvo paskelbta, kad JAV ir Didžioji Britanija teiks Ukrainai papildomos artilerijos.

Po susitikimo su NATO lyderiais Joe Bidenas pareiškė, kad sąjungininkai aprūpins Ukraina daugiau artilerijos gynybai kare su Rusija. Paklaustas, ar tą papildomą artileriją gabens JAV, Bidenas atsakė „taip“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai (1)