[Žinios trumpai] „Bellingcat“: Rusijai liko vos 30 % raketų ir tik 30-40 žmonių, kurie gali jas paleisti  (3)

Anot gynybos eksperto, Rusija prarado 70 procentų savo raketų pajėgumų Ukrainoje nuo Maskvos invazijos į Ukrainą pradžios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Christo Grozevas, tiriamosios žiniasklaidos leidinio „Bellingcat“ žurnalistas, išsiaiškino, kad Maskvai liko tik 30 procentų raketų, su kuriomis Kremlius pradėjo karą.

Pasak jo, likusias Rusijos raketas vis dar valdo tik „30–40 žmonių“.

Jis atskleidė: „Jie turi apie 30 procentų to, nuo ko pradėjo karą. Taip pat kyla klausimas: kas valdo šias raketas? Juk resursai, galintys dirbti su šiomis raketomis, taip pat yra riboti. Mūsų žvalgyba rodo, kad tai yra apie 30–40 žmonių. Juk Ukraina dirba ne tik tam, kad numuštų ir sunaikintų raketas, bet ir identifikuotų asmenis, galinčius programuoti šias raketas. Todėl nenustebsiu, jei Rusijoje baigsis ne tik technika, bet ir žmonės, galintys šią techniką valdyti.“

Komentuodamas mūšį dėl Mariupolio, Grozevas pažymėjo, kad tikėtina, jog taktiškai tikėtina Rusijos pergalė. Tačiau jis pabrėžė, kad tai nereiškia, jog Ukrainos pralaimėjimas yra neišvengiamas, ypač vidutiniu ir ilgesniu laikotarpiu. Taip yra todėl, kad Ukrainos gynyba praranda kontrolę dėl ginklų trūkumo, o ne dėl nenoro kariauti.

 

Tačiau, anot Grozevo, laikas Ukrainai eina į naudą, nes itin tikslūs ginklai siunčiami kiekvieną savaitę.

„Šiuo metu 19 valstybių yra pasirengusios aprūpinti Ukrainą aukštųjų technologijų ginklais, o tai suteikia vilties“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(1)
(93)

Komentarai (3)