[Žinios trumpai] „Bellingcat“: Rusija labai greitai prarado 90% geriausios kariuomenės dalies – be jos kažko rimto užkariauti neįmanoma  (4)

„Bellingcat“ žurnalistas ir žinomas karo ekspertas Christo Grozevas teigė, kad Rusija prarado 90 % geriausių savo desantininkų. Tai įvyko pirmoje karo pusėje, tai yra maždaug iki balandžio mėn.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalisto teiravosi, kokius dalinius ir techniką paliko rusai. Ch. Grozevas atsakė: „Ši tendencija akivaizdi. Tai ne tik, tarkime, Ukrainos karinės propagandos produktas, nes tai, žinoma, turėtų motyvuoti žmones. Bet mes tikrai patikrinome – aš asmeniškai patikrinau – pirmoje karo pusėje Rusija prarado 90 % savo geriausių desantininkų. Tai pati kokybiškiausia, svarbiausia ir būtiniausia kariuomenės dalis, be kurios neįmanoma užkariauti svarbiausių infrastruktūros objektų ir užimti sostinę“.

Be to, Ch. Grozevas teigė, kad Rusijos Federacija taip pat prarado didžiąją dalį 2-ojo ešelono. Jame buvo samdiniai, kurių dalinius Rusija taip pat laikė išskirtiniais. Žurnalistas pabrėžė, kad šie žmonės dalyvavo ne tik pratybose. Jie turėjo realių kovinių operacijų Sirijoje, Afrikos šalyse ir Donbase patirties. Antrojo ešelono nuostoliai siekė keturis tūkstančius žmonių. Ch. Grozevo teigimu, tai didžiulis procentas tarp karių, kurie anksčiau dalyvavo karuose ir turi realios kovinės patirties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(32)
(1)
(31)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: