[Žinios trumpai] Ukrainos dronas aptiko didžiules apleistų rusų šarvuočių, artilerijos ir tankų „kapines“ (Video)  ()

Su dronų pagalba aptiko didžiules „tankų kapines“ Rusijos teritorijoje, prie pat sienos su Ukraina – tai dar labiau pabrėžia Vladimiro Putino nuostolių mūšio lauke mastą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slaptame bunkeryje netoli sienos įsikūręs Ukrainos žvalgybos padalinys vykdo reguliarius žvalgybinius skrydžius ir vieno jo metu nufilmavo dešimtis sugadintos karinės įrangos dalių, išmestų lauke.

Palydovinės nuotraukos patvirtino, kad toje vietoje Golovčino kaime nebuvo jokių transporto priemonių, kai vasario 24 d. Vladimiras Putinas pradėjo savo invaziją, o kovo 17 d. – jau matosi kelios.

„Sun“ buvo suteikta išskirtinė prieiga prisijungti prie Ukrainos komandos, kuri kasdien su katapulta į Rusijos oro erdvę paleidžia savo Ukrainoje pagamintą droną „Leleka“.

Drono pagrindinis tikslas yra surasti Rusijos artilerijos pabūklus, kuriais apšaudoma Ukraina. Jis gali skristi iki 2,5 valandos.

Aikštelėje žurnalistai suskaičiavo 57 karines transporto priemones, kurios buvo visiškai nunukiotos. Tarp jų mažiausiai 17 tankų. Atrodė, kad tai buvo T-72 ir modernesni T-90.

Taip pat buvo mažiausiai septyni savaeigiai artilerijos pabūklai, įskaitant mobiliąsias haubicas MSTA, mažesnius 2S3 „Akatsiya“ pabūklus, šarvuotos kovos mašinos ir dvi tankų gelbėjimo mašinos.

 

Žvalgybos komandos vadas sakė, kad visa technika su vilkikais buvo nutempta į vietą remontuoti ir palikta likimo valiai.

„Visos Rusijos mašinos, kurios atkeliauja į Ukrainą, atsidurs tokioje vietoje. Tai tankų kapinės“.

Manoma, kad daugelis priemonių į „kapines“ atvežta iš Sumų regiono, prezidentui Putinui kovo pabaigoje įsakius trauktis, kad sutelktų dėmesį į Ukrainos Rytus.

Veikiantys tankai ir ginklai, grįžę į Rusiją, buvo išsiųsti prisijungti prie mūšio už Donbasą.

 

Vienas Ukrainos žvalgybos šaltinis sakė: „Faktas, kad šie tankai buvo palikti Golovčine, rodo, kad Rusijai jie nenaudingi“.

Samas Cranny-Evansas iš RUSI ekspertų grupės sakė, kad chaotiškas transporto priemonių išdėstymas aikštelėje rodo, kad „jos ten buvo nuvežtos skubotai“.

Gynybos ekspertas Josephas Dempsey iš Londone įsikūrusios IISS ekspertų grupės sakė: „Logiškiausia manyti, kad tai yra per konfliktą apgadintų Rusijos sausumos pajėgų transporto priemonių remonto ir (arba) atkūrimo vieta.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(32)
(1)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: