[Žinios trumpai] Buvęs Lenkijos prezidentas: Putinas persikėlė į nerealų pasaulį ir tiesiog nesupranta, kas vyksta  ()

Aleksanderas Kwaśniewskis, buvęs Lenkijos prezidentas, mano, kad Putino realybė yra visai kitokia nei likusio pasaulio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kwaśniewskis buvo Lenkijos prezidentu 1995-2005 metais ir galėjo iš valstybės vadovo pozicijų matyti Putino iškilimą. Jis prisimena, kaip amžiaus pradžioje Putinas apie Ukrainą kalbėjo kaip apie Didžiosios Rusijos dalį. Todėl oranžinė revoliucija jį labai supykdė, todėl savo svajonę jis ėmė versti planu. Kwaśniewskis teigia, kad tada Europos lyderiai nenorėjo tikėti, kad Putino ambicijos gali virsti karu ar Krymo okupacija.

Kwaśniewskis mano, kad nuo 2014 metų, po Krymo aneksijos, tai nebėra nei svajonė, nei planas. Dabar Putinas kaip apsėstas skverbiasi į Ukrainą, nors tame jau nebėra jokio pragmatizmo. Kwaśniewskio manymu, pora valdžios dešimtmečių įkalino Putiną atskiroje realybėje.

„Pažinojau Putiną 1, dabar matome Putino versijas nup 4 iki 5. Jis stipriai pasikeitė. 22 metai valdžioje, žmonės keičiasi, jis atrodo izoliuotas. Jis neturi patarėjų, kuriais galėtų pasitikėti, jis nieko negerbia. Jis net neturi šeimos, šeimos ar vaikų, kurie jam pasakytų, kad jis neteisus. Jis dabar gyvena visiškai nerealistiškame pasaulyje ir nesupranta, kas vyksta“, teigia Kwaśniewskis.

 

Buvęs Lenkijos prezidentas mano, kad Putino tikslai lis nepasiekiami, nes ukrainiečiai yra stipri, išdidi tauta. „His negali užimti Ukrainos. Jis jau pralaimėjo tą karą“, teigia Kwaśniewskis.

(13)
(0)
(13)

Komentarai ()