[Žinios trumpai] Arestovičius paaiškino, kaip salvinės raketinės sistemos pakeis žaidimo taisykles - rusų taktika bus sudaužyta  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius džiaugiasi, kad po visų prašymų Ukraina gaus raketines sistemas, reikalingas šalies gynybai. JAV suteiks M142 HIMARS, Jungtinė Karalystė - M270 MLRS sistemas. Jos bus aprūpintos 80 km lekiančiomis raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arestovičius teigia, kad pagrindinis šių sistemų pranašumas Ukrainai - galimybė naikinti rusų kovines pozicijas. Vos tik rusai atsiveš artilerijos ar salvines raketines sistemas, šie ginklai bus sunaikinti MLRS ar HIMARS raketų apšaudymu. „Tai reiškia, kad jie nebegalės rinkti rezervo ir mesti jį į mūšį. Šis ginklas gali drastiškai pakeisti žaidimo taisykles pagrindiniuose fronto sektoriuose“, teigia Arestovičius.

Nėra taip, kad rusai neturėtų panašių ginklų. Tačiau jų BM-27 „Uragan“ bei „Azovstal“ ir BM-30 „Smerč“ amerikietiškoms sistemoms neprilygsta taiklumu. Ir veikimo nuotolis ne tas - nors „Uragan“ gali šaudyti 90 km atstumu, efektyvus veikimo nuotolis siekia gal 35 km. „Smerč“ yra ne ką geresnė sistema. Jos keičiamos 9A52-4 „Tornado“ sistemomis, kurios yra mobilesnės ir, tikriausiai, patikimesnės, bet šis ginklas irgi turi ribotą veikimo nuotolį ir jų tiesiog dar nėra daug.

 

Amerikiečiai Ukrainai suteiks HIMARS sistemas. Jos yra ratinės, gali judėti 85 km/val. greičiu. Tuo tarpu britai Ukrainai suteiks amerikietiškas M270 MLRS - tai yra vikšrinę platformą turinti sistema, judanti maksimaliu 64 km/val. greičiu.

(40)
(0)
(40)

Komentarai ()